zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Mooie loopmiddag met parcourrecord in Sleeuwijk

21 april 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Het werd een mooie loopmiddag in Sleeuwijk. Nadat de wielrenners hun rondjes hadden afgelegd was het de beurt aan de hardlopers afgelopen zaterdag in Sleeuwijk. In totaal kwamen er 173 mensen aan de start en samen met mooi weer en een nieuw parcoursrecord kan de organisatie spreken van een zeergeslaagde middag.

Zoals bij alle wedstrijden van het Runningcenter Altena Road Circuit was het eerst de jeugd die, afhankelijk van hun leeftijd, één tot vier rondjes van 500 meter moesten afleggen. Maar liefst 35 jonge hardlopers uit de wijde omgeving tot aan Lelystad toe, deden hier aanmee.

Na de jeugd waren het de volwassenen die na twee kleine ronden, één of twee grote ronden van 4 kilometer moesten afleggen. Aan de start stond een snel en internationaal deelnemersveld. De Belg Stephan van de Broeck had aangegeven een aanval op het parcoursrecord te willen doen dat op 32.45 stond. De omstandigheden waren prima en Stephan nam na het geweld aan de start al snel de leiding. Hij kon dat tot de finish volhouden en deed wat hij had beloofd; een nieuw parcoursrecord in 31:39. Een kleine minuut daarachter kwam Said Kanfaoui over de streep met weer een minuut daarachter Koos Verweij.

Prachtig
Al met al was het een prachtige middag. Niet alleen wedstrijdlopers, maar ook een groot aantal recreanten waren afgekomen op deze wedstrijd die zowel kwalitatief als kwantitatief aan het groeien is. (ARC)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.