donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

RKC Waalwijk op recordjacht in Almkerk

18 april 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord zei RKC-coach Erwin Koeman tegen de pers “Zonder bal speelden we heel erg goed. In die zin hadden we vandaag iets te veel balbezit.” Zoals een goed coach betaamd wordt in deze beslissende fase van de competitie alles uit de kast gehaald om dit probleem aan te pakken. Op donderdag 17 april werd dan ook door alle spelers én stafleden gewerkt aan de traptechniek en precisie tijdens een FootGolf toernooi in Almkerk.

FootGolf is een sport die wereldwijd hard groeit, ook in ons land bieden golfbanen steeds vaker deze sport aan naast de reguliere sport. FootGolf combineert plezier, tactiek en techniek en is daardoor ideaal voor teams om te trainen en zich te vermaken. Dat dit geldt voor alle niveaus bewezen eerder al ploegen zoals Ajax, Feyenoord, AZ en ADO Den Haag en vandaag ook RKC Waalwijk.

Verdeeld in teams van vijf spelers verdeelden de spelers en coaches zich over de veertien FootGolf-holes op Golfpark Almkreek. Dat het nog niet zo makkelijk is om de bal in de 55 centimer grote hole te krijgen ontdekten de spelers als snel. Aan alle kanten vlogen ballen het water of de bosschages in, regelmatig begeleid door een zachte vloek maar vooral ook een luide lach van zijn teamgenoten. Na enkele holes steeg het niveau maar bleef het plezier. Naarmate de spelers verder op de baan waren werd er ook steeds beter op de scores gelet: je bent topsporter of niet.

Baas
Op een van de laatste holes werd duidelijk wie de baas is bij RKC Waalwijk, ook op de FootGolf-baan. Op een par 3 hole wist coach Erwin Koeman een hole in one te scoren, de allereerste op deze golfbaan ooit. Helaas voor hem was het niet genoeg om het podium te bereiken. Na het controleren van alle scorekaarten werd duidelijk dat Sander Duits en Mickaël Tavares heel dicht bij de eindoverwinning kwamen. Maar dicht bij is niet goed genoeg om de overwinning te pakken. Met 59 schoten, en daarmee één schot beter dan de twee middenvelders, werd Rémy Amieux als winnaar gehuldigd. Hiermee verdiende de Franse linksback naast de eeuwige roem een wild card voor het Nederlands Kampioenschap FootGolf.

Tot op heden wisten alle profploegen een verlies te voorkomen na hun FootGolf-ronde. We wensen RKC Waalwijk al het geluk van de wereld bij het voortzetten van deze traditie. (Footgolfholland.com)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.