woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Centrum van Aalburg begint weer te leven

17 april 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Leden van de kersverse winkeliersvereniging Hart van Aalburg hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een bruisend en gezellig centrum in Wijk en Aalburg. De eerste activiteiten staan gepland voor Pasen en Koningsdag.

Natuurlijk, er is in Aalburg al een goed draaiende ondernemersvereniging waar veel winkeliers aan de markt in Wijk en Aalburg lid van zijn, maar een speciale winkeliersvereniging – die weer onder de paraplu van de ondernemersvereniging gaat opereren – is toch anders, vindt Miranda de Waal. “Als je ze allemaal opschrijft zitten er aardig veel winkels hier in het dorp”, zegt de eigenaresse van Mikado Bloemen & Wonen. “Dan moet je aan de mensen laten zien wat je hebt. Daarom hebben we de koppen eens bij elkaar gestoken om wat gezellige activiteiten te organiseren.”

Activiteiten
Zo zal er de zaterdag voor Pasen, zaterdag 19 april, een paashaas door het winkelgebied wandelen met een grote mand vol met eieren. “Daar zitten ook gouden eieren tussen, goed voor een cadeaubon van één van de winkeliers hier”, legt Miranda uit. Op de allereerste Koningsdag staat er een kleedjesmarkt gepland, waarvoor mensen zich kunnen aanmelden bij René Lucas van tabaks- en gemakswinkel Cigo Lucas (info@cigolucas.nl of 088-1261066). Pluspuntje op Koningsdag: de winkels in het Wijk en Aalburgse centrum zijn dan tot 13.00 uur geopend.

Hart van Aalburg wil weer voor wat reuring zorgen op en rondom het marktplein, zodat het meer winkelend publiek en ondernemers trekt. “Ook iedere vereniging mag zich hier laten zien. Denk bijvoorbeeld aan de Straatspeeldag, een beachvolleytoernooi of de spelletjes rondom Koninginnedag. De markt moet écht de plek in Wijk en Aalburg worden.”

De afgelopen maanden vestigden zich al Drogisterij en Parfumerie Vici, Marskramer en kinderkledingzaak Tomboy in het dorp. Ook kon Top 1 Toys André Lankhaar worden toegevoegd aan het winkelbestand en wordt in augustus de opening mannenmodezaak Riez! verwacht.

Miranda hoopt dat alle winkels, ook de grote ketens, lid worden van Hart van Aalburg. Ze merkt namelijk dat het samenwerkingsverband helpt, zegt ze. “Er wordt weer flink over de winkels in Wijk en Aalburg gesproken en dat is positief. Het begint hier weer te leven.”

Info
Mensen die meer willen weten over winkeliersvereniging Hart van Aalburg kunnen terecht via www.facebook.com/hartvanaalburg of kunnen een mailtje sturen naar Miranda de Waal: info@mikadobloemen.nl.

(Foto / tekst Het Kontakt: René Lucas en Miranda de Waal: de karretrekkers van het Hart van...)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.