zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Waarderweg kreeg opknapbeurt

16 april 2014 (door AalburgNet)

DRONGELEN - De afgelopen week is er over een groot gedeelte (circa 2 kilometer) van de Waarderweg in Drongelen een nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. De komende dagen worden de bermen aangevuld. Daarna ligt de weg er weer netjes bij; voor de fietsers een enorme verbetering.

De asfaltverharding van de Waarderweg bij Drongelen was al jaren in een slechte onderhoudstoestand. Dit werd vooral veroorzaakt door de populieren in de bermen. De boomwortels drukten het asfalt kapot. Vooral voor fietsers waren de oneffenheden in de weg erg oncomfortabel.

Rooien
Om de oorzaak van het probleem weg te nemen, was het noodzakelijk om de meeste bomen langs de Waarderweg te rooien. In januari-februari van dit jaar zijn zo’n 200 populieren gekapt. Het hout is afgevoerd voor duurzame energie. Eind van dit jaar worden bomen herplant, aan één kant van de weg. Er komen bomen terug die minder wortelopdruk geven. Ook worden de bomen op een ruimere plantafstand gezet (circa 20 meter).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.