zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Schalken valt en loopt hersenkneuzing op

15 april 2014 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Afgelopen zaterdag werd het eerste evenement georganiseerd voor het Open Nederlands Kampioenschap motorraces. In dit evenement stonden twee races gepland.

In de ochtend zouden de eerste trainingen verreden worden, maar hardnekkige mist gooide wat roet in het eten. Het schema liep hierdoor wat averij op. Met anderhalf uur vertraging werden de eerste trainingen aangevangen. Voor Peter Schalken was dit de eerste serieuze krachtmeting met alle concurrentie van dit seizoen. Dit omdat Schalken en het team er voor gekozen hebben niet met de door de KNMV georganiseerde voorjaarstraining mee te doen, maar dit op andere Spaanse circuits te doen.

Meteen toen de coureurs zaterdag de baan op gingen was het duidelijk dat het de coureurs serieus was, en werden er zeer snelle rondetijden gereden. Ook Schalken kon zich goed meten aan de top en kwalificeerde zich als vierde. Na een goede start waarbij hij de vierde plaats wist vast te houden, kwam de Dussense coureur in de vijfde ronde als derde door en raakte tot het einde van de race verwikkeld in een gevecht om deze derde plaats. Schalken wist dit gevecht te winnen, en kon na de eerste race van het seizoen de derde trede van het ere podium te bestijgen.

Ziekenhuis
De tweede race was Schalken weer goed weg en zat er ook weer goed bij. Na een halve ronde ging hij echter onderuit in een zeer snelle bocht en werd de race stilgelegd. De coureur moest ter controle naar het ziekenhuis in Assen. Daar bleek, na alle controles dat Schalken een hersenkneuzing te hebben opgelopen. Hierdoor is het nog niet zeker of de races bij het WK Superbikes en op het straten circuit van Hengelo door de Dussenaar verreden kunnen gaan worden.

(Archieffoto Peter Schalken)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.