zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Quantity meets Quality: Open Coffee Altena 13.0

14 april 2014 (door AalburgNet)

ALTENA / AALBURG: Quantity meets Quality. Kwantiteit is prachtig, maar wordt vele malen interessanter als daar kwaliteit aan kan worden toegevoegd. Deze licht filosofische kenschets kan worden losgelaten op de dertiende editie van Open Coffee Altena in Wijk en Aalburg.

Maar liefst 115 ondernemers, bestuurders en andere ondernemende geesten, vonden de weg naar Bax en Van Kranenburg, aan de Anjeliersstraat. Altena Brainport, het verzamelgebouw vol creativiteit en werklust, bleek een prima locatie voor netwerkers uit de wijde regio. (Alblasserdam, Son, Arkel om maar wat te noemen...) De pitches waren boeiend, de swops meer dan buitengewoon en menigeen keerde bedrijfwaarts met een aantal nieuwe connecties en/of afspraken op zak. De diversiteit (opnieuw) aan ondernemers zorgde voor zinvolle contacten, interessant genoeg om nagebeld te worden en/of verder uit te diepen. Die dynamiek viel af te leiden aan de vele visitekaartjes die van eigenaar wisselden. Conclusie: Netwerken doet er toe.

Business Breakfast
Peter van Beek (directeur Biesbosch Museumeiland) vulde tijdens Open Coffee Altena 13.0 de Coffee Corner. Exclusief voor 115 ondernemers kon hij (en compaan Henk Kruithof) vertellen over de werkzaamheden rondom het Biesboschmuseum, de ingrijpende plannen die er liggen en de nieuwe situatie volgend jaar. Vooral wees hij de netwerkers op de mooie B2B-mogelijkheden aldaar. Ook vertelde Van Beek met genoegen over het Biesbosch Business Breakfast op 15 mei aanstaande. Samen met Ondernemend Altena (initiator Open Coffee Altena) wordt dit B2B-event op het ondernemersschild gehesen. Varen, ontbijten én netwerken, of een combi. In alle vroegte... Het kan allemaal.

Swops
Pitches kwamen van Powerhouse Sport Awards, HV Media en het nieuwe B2B-magazine Bedrijvig Heusden en Altena.
De netwerkmeeting telde deze morgen twee Swops. De Swop gratis cursus Persbericht schrijven - ter beschikking gesteld door De Perswinkel uit Woudrichem - ging naar Barbecue Compleet in Veen. Na deze ongetwijfeld interessante cursus schrijven Arie Kant en Rika Pruijssers sublieme persberichten. De opbrengst van de totale cursus op 18 mei gaat naar de in voorbereiding zijnde glossy Vrouw en Altena, een exponent van de verkiezing Meest Ondernemende Vrouw van Altena 2014.
Het gratis weekendje voor zes personen naar het luxe vakantiepark Panjevaart in Hoeven - beschikbaar gesteld door Bax en Van Kranenburg - ging naar Juwelier Gerrit van Zandwijk uit Veen. De gulle gever 'doet' (ook) in recreatief vastgoed en heeft naast Hoeven, onder meer parken in Cadzand en Hoogerheide. De ontvanger op zijn beurt was blij verrast. Van Zandwijk viel met zijn neus in de spreekwoordelijke boter.

Nieuw onderdeel dit keer was de Coffee Krant: een geprojecteerde lichtkrant waar ondernemers vraag en/of aanbod kwijt konden.

Reacties na afloop
- Tryntsje van Vessem (Bieb Altena) twittert: 'Succes bij @CoffeeAltena! Nieuwe contacten EN 2 inspirerende gesprekken EN resultaat van inzet mijn netwerk voor 3en.'
- Arjens van Gammeren (Quasar Holland) laat via social media weten: 'Het was weer razend druk bij @CoffeeAltena.'
- Petra Elema (Bijzonder geregeld!): 'Drukke, gezellige meeting en weer veel nieuwe mensen mogen ontmoeten.'
- Hannie Visser-Kieboom bevestigt de grote opkomst: 'Het was dringen voor de koffie bij Open Coffee Altena.'
- Streekomroep Oké FM twittert tenslotte: 'Een geslaagde Open @CoffeeAltena gehad! 1 nieuwe adverteerder, 7 geïnteresseerden! #Altena gelooft in #radioreclame, de trots vd streek!'

Open Coffee NEXT
De eerstvolgende Open Coffee Altena - editie 14.0 - is bij De Rooy Hoveniers in Dussen. Aanmelden voor dit netwerkevent op 12 juni kan al via www.OndernemendAltena.nl
 

(Foto's zijn gemaakt door Joop Lankhaar uit Genderen.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.