donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

SGP laakt handelswijze Christenunie

11 april 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - In vervolg op het besluit van Christenunie Aalburg om uit de formatieronde te stappen (de partij noemt het zelf "opschorten") laat de formerende SGP Aalburg weten 'met spijt' kennis genomen te hebben van die stap. De ChristenUnie roept op een externe formateur te benoemen. De SGP herkent zich niet in het beeld dat door de ChristenUnie wordt geschetst en heeft gezien de constructieve gesprekken, die met alle voorgestelde partijen gevoerd zijn, geen reden om te twijfelen aan de werkwijze van formateur Dert Vlaander.

In reactie noteert de SGP: 'De SGP betreurt het dat de procesafspraken die voor de verkiezingen tussen alle lijsttrekkers gemaakt zijn - dat de grootste partij de lead zou nemen in het vormen van een coalitie - nu door de ChristenUnie geblokkeerd wordt. Wat de SGP het meest bevreemdt is dat de ChristenUnie in haar publicatie enkele keren stelt dat zij voorstander is van een coalitie met vier partijen (te weten: SGP, CDA, Ideaalburg en ChristenUnie), daar dit strijdig is met acties vanuit de onderhandelaars van de ChristenUnie eerder deze week. Woensdagmiddag 9 april nam de ChristenUnie namelijk zelf het initiatief om de onderhandelaars van CDA en SGP, buiten het proces om, ’s avonds uit te nodigen om een gesprek te voeren over een coalitie zonder Ideaalburg. Na weigering van de formateur Dert Vlaander om hierop in te gaan omdat dit niet in lijn met de voorgestelde coalitie was en een winnaar van de verkiezingen zou uitsluiten, werd vanuit de ChristenUnie impliciet gedreigd met een mogelijke coalitie zonder de SGP.'
 
Welkom
Hoewel de acties van de ChristenUnie het formatieproces en de voorgestelde coalitie niet makkelijker maken, blijft de ChristenUnie voor de SGP welkom aan de onderhandelingstafel. Uiteraard wel op basis van een constructieve houding en de reeds geformuleerde uitgangspunten.
 

Zie ook:

Lees meer over:

Christenunie sgp formatie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.