vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Gemeenten in de clinch over geklapte bestuursopdracht

10 april 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Opnieuw zetten de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een gezamenlijke bestuursopdracht aan de kant. Deze keer gaathet om P&O, waarbij er onenigheid is ontstaan over de kostenverdeling van 0,85 fte. 

Sinds Aalburg, Werkendam en Woudrichem vanaf medio 2012 vanuit het gemeentehuis in Werkendam samenwerken aan Personeel en Organisatie, huurt Werkendam 0,85 fte extra aan arbeidskrachten in. Volgens wethouder Wim de Jong is dat noodzakelijk om deze bestuursopdracht op een goede manier invulling te geven en het Werkendamse college stelde de buurgemeenten in 2013 dan ook voor om de kosten voor deze 0,85 fte voortaan gezamenlijk te bekostigen. 50 procent zou voor rekening van Werkendam komen, de andere helft zou verdeeld worden door Aalburg (11.000 euro) en Woudrichem (12.000 euro), zo staat in een brief aan de Werkendamse gemeenteraad te lezen. Na 'veelvuldig overleg' ging men in Wijk en Aalburg en Woudrichem echter niet akkoord en daarom heeft Werkendam besloten om de 0,85 fte alleen nog voor Werkendam in te zetten. Daarop hebben de twee andere gemeenten hun ambtenaren teruggeroepen van het gemeentehuis in Werkendam en is vervolgens de stekker uit de bestuursopdracht P&O getrokken...

Lees hier verder...

Lees meer over:

Altena bestuursopdracht
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.