vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Renzo van Emmerik uit Meeuwen start veelbelovend

7 april 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN / ASSEN - Tijdens de openingsraces in 2014 voor de Open Wegrace Cup op het TTcircuit van Assen heeft Renzo van Emmerik uit Meeuwen op de Suzuki GSX-R600 van het Vetos Bouman Racing Team in de SuperCup 600 een puike prestatie geleverd door een sterke race met een zevende positie af te sluiten.

Al tijdens de onder frisse weersomstandigheden gereden kwalificaties liet de door Paul Meijering Metalen ondersteunde rijder zien dat de voorjaarstraining in Spanje een nuttige investering is geweest. Vooral voor de omschakeling van de Pirelli straatbanden, waar hij in 2013 op reed, naar de Pirelli circuitbanden.
Ondanks de kleine probleempjes aan de set-up die nog niet helemaal opgelost konden worden, zat Van Emmerik er met een dertiende startplaats (van de 36 starters) al boven verwachting goed bij.

Door een goede start kwam hij na de eerste ronde in de kopgroep door. Ondanks snelle rondetijden met een nieuw persoonlijk record moest hij die wel laten lopen, maar zijn elfde positie kwam niet meer in gevaar en hij passeerde uiteindelijk op die plek de finishvlag. Doordat de ONK-rijders niet in deOW Cup uitslagen worden opgenomen werd dat dus een zevende plek.

Perspectief
Een prachtige prestatie die perspectief biedt omdat de jongens van JJ Suspension nog wel wat ideetjes hebben om de vering te verbeteren en Van Emmerik weet waar hij nog wat laat liggen op de kop van het veld om zijn rondetijden verder omlaag te brengen. En dat zal ook moeten want naar die kop wil hij toe. (Foto Auke Louwes)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.