maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Uppelse toren krijgt camera obscura

2 april 2014 (door WoudrichemNet)

UPPEL - In het hart van de Nieuwe Hollandse Waterlinie staat de 42 meter hoge watertoren van Uppel. Een gezichtsbepalend element in de regio. Job Beijer en Jet Meerkerk kochten de toren vier jaar geleden. Ze willen deze  omvormen tot Bed & Breakfast en trainingsruimte.

In de enorme betonnen waterbak bovenin de toren wil het duo een Camera Obscura plaatsen. Die levert een uniek panorama op van de waterlinie en van de prachtige Biesboschstreek. Een Camera Obscura kan het 42 meter hoge uitzicht op een levensechte, haarscherpe en kleurrijke wijze projecteren in de donkere ruimte in de waterbak. 'Nergens is de Nieuwe Hollandse Waterlinie zo goed op de kaart te zetten als vanaf dit uitkijkpunt. Het plan is een enorme impuls voor de waterlinie en voor het toerisme in de Biesboschstreek', meent Biesbosch Streeknetwerk.

Realiseren
Om de plannen te realiseren moet er nog veel gebeuren op het gebied van vergunningen, financiering en technische uitvoering. De alliantiemakelaar van het Biesbosch Streeknetwerk denkt daarin mee en heeft de initiatiefnemers gekoppeld aan betrokken beleidsmakers en deskundigen. Verder zoeken ze samen naar middelen om dit plan te realiseren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.