donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Loods K Fort Altena bijna klaar

1 april 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De verbouwing van de voormalige mobilisatieloods bij Fort Altena is bijna gereed. De loods is straks nog beter geschikt voor allerlei grotere evenementen, zoals bruiloften en partijen, concerten, high-tea’s, conferenties en benefietbijeenkomsten. Daarmee kan eigenaar Brabants Landschap, samen met de Kwartiermeesters van Fort Altena, het fort voor de toekomst behouden.

De grote loods, waar vroeger jeeps stonden en materiaal lag opgeslagen, was de afgelopen jaren al vaak het sfeervolle decor voor grote happenings. Maar tochtkieren die voor jeeps prima te doorstaan waren, bleken voor de gemiddelde gast toch een stuk minder aangenaam. Daarom was het tijd voor vernieuwing, aangepast aan deze tijd, maar passend bij de authentieke sfeer van Fort Altena.

De loods is compleet geïsoleerd. De verwarmingsinstallaties uit 2011 zijn hergebruikt en aangevuld met vloerverwarming. De oude, tochtige loodsdeuren blijven behouden en worden nu binnenluiken. Als thermische schil is er een 40 meter lange glazen pui geplaatst die zicht geeft op het gerestaureerde fort. Deze pui kan ook open bij buitenevenementen.

Fort Altena is een belangrijke parel en recreatief knooppunt in de Biesboschstreek. De alliantiemakelaar van het Biesbosch Streeknetwerk heeft in de planfase meegedacht over de realisatiemogelijkheden en de financiering van het project

Prijsvraag
Voor het nieuwe ontwerp schreef Brabants Landschap een prijsvraag uit. De architecten Koen van Heeswijk en Joris Hoogstede van architectenbureau ‘Koen van Heeswijk architecten’ kwamen met het winnende ontwerp. Een ontwerp dat de loods in al zijn schoonheid behoudt en tegelijkertijd een eigentijdse functie geeft. Dankzij een gevel van glas zal vanaf de ‘verlichte’ feestlocatie een prachtig zicht ontstaan op het oude fort. (Artist Impression Biesbosch Streeknetwerk)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.