vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Coalitie Woudrichem bekend

1 april 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De partijen in Woudrichem zijn er (bijna) uit. Na kennelijk goede, constructieve gesprekken liggen er mogelijkheden voor het CDA, de ChristenUnie en Progressief Altena tot een bestuursakkoord te komen en samen de coalitie te gaan vormen. Dit werd een uur geleden (11:00 uur) bekend.

Na twee overlegronden tussen informateur Godfried van Gestel en de verschillende Woudrichemse politieke partijen, heeft Van Gestel op dinsdagmorgen 1 april zijn advies uitgebracht.

Advies
Van Gestel adviseert een coalitie tussen CDA, ChristenUnie en Progressief Altena verder te onderzoeken. Zijn motiviatie: 'Deze coalitie doet recht aan de uitslag van de verkiezingen, mag rekenen op een ruime meerderheid in de gemeenteraad en er is een vertrouwensbasis waarop de komende vier jaar gewerkt kan worden aan de taken die er voor de gemeente Woudrichem liggen.'
Dat advies wordt opgevolgd en formateur Renze Bergsma (CDA) gaat een coalitie tussen de drie partijen  verder onderzoeken. De beoogde coalitie bezet 11 van de 15 zetels in de gemeenteraad. Een ruime meerderheid dus.

Het CDA was in Woerkum de grote winnaar en haalde vijf zetels, ChristenUnie en Progressief Altena bezetten er drie. De drie lijsttrekkers van de genoemde partijen, respectievelijk Renze Bergsma, Izak Koedoot en Paula Jorritsma, gaan waarschijnlijk de gemeentelijke bestuurszetels innemen. Anders gezegd: zij worden wethouder.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.