woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Oproep 'veerkrachtig bestuur' voorsorteren op één Altena?

31 maart 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - 'Zet (verdere) stappen in het kader van (Veer)Krachtig Bestuur in Brabant.' Die oproep doen Gedeputeerde Staten per brief aan alle Brabantse gemeenten op een welgekozen moment na de gemeenteraadsverkiezingen.

Zo kan het onderwerp (Veer)Krachtig Bestuur een volwaardige positie krijgen in alle gemeentelijke bestuursakkoorden.    

Elke Brabantse gemeente ontvangt een brief die aandacht besteedt aan de lokale situatie. Daarin wordt verzocht  om binnen een jaar na het aantreden van het nieuwe college met een bestuurlijk gedragen en concrete uitwerking op de toekomst van de gemeente te komen. Vertrekpunt zijn de gemeentelijke uitdagingen op strategisch, tactisch en operationeel niveau. ‘De inhoud staat voor ons echt voorop’, aldus gedeputeerde Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur). ‘We vragen gemeenten om verschillende mogelijkheden in beeld te brengen. Daar hoort ook de mogelijkheid van een bestuurlijke fusie bij. ‘ 

Gesprekken
De komende periode voert de provincie bestuurlijke en ambtelijke gesprekken met iedere gemeente over de feitelijke toekomstplannen. Later dit jaar komen GS met de visie op (Veer)Krachtig Bestuur in Brabant.

(Foto Aalburg.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.