maandag 29 november 2021

Alles over Altena

We gaan weer zomeren

29 maart 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Het wordt weer zomertijd. Met de huidige winterse omstandigheden een boodschap met dubbele betekenis: het wordt weer tijd voor de zomer...

Op zondag 30 maart wordt de zomertijd van 2014 weer ingevoerd. Ook in Altena zal om 2 uur ‘s nachts de klok dan een uur vooruit gezet worden. Dit betekent dat het daarna ‘s avonds een uur langer licht is overigens de ochtend zal wat langer donker zijn maar door het lengen van de dagen zal dat verschil vrij snel weggewerkt zijn.

Het vrije weekend duurt op die manier wel een uur korter. Dat wordt weer gecompenseerd wanneer de zomertijd eindigt op zondag 26 oktober.

Doorgaans vinden mensen het nogal lastig om te onthouden of de klok vooruit af achteuit gezet moet worden. De zomertijd begint in het voorjaar en en de klok gaat vooruit is handig om te onthouden.

Besparen
De bedoeling van de zomertijd is met name de besparing van energie lampen hoeven minder vroeg aan en op die manier zou elektriciteit bespaard worden. Het weer trekt zich evenwel weinig aan van de zomertijd....

Lees meer over:

zomertijd Altena klok vooruit
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.