donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

IDOP projecten Veen bezichting meer dan waard

28 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG / VEEN - De afgelopen jaren zijn in Veen veel projecten tot stand gekomen of nog in uitvoering. Dankzij de samenwerking tussen de inwoners van Veen, diverse partijen en nog beschikbaar gestelde subsidies, wer dit gerealiseerd.

Een belangrijke impuls daarbij is zeker geweest de financiële bijdrage van de provincie Noord-Brabant in het kader van de uitvoering van de integrale dorpsontwikkelingsplannen, kortweg IDOP genaamd.

Op 27 maart 2014 ging de gemeente met een groep genodigden alle vijftien gerealiseerde/te realiseren projecten langs. De gemeente laat weten: 'We waren bijzonder verheugd dat we de voor deze projecten verantwoordelijke Gedeputeerden van de provincie Noord-Brabant, mevrouw Brigite van Haaften en de heer Yves de Boer, als onze gasten mochten verwelkomen.'

Hemelboom
De rondrit eindigde op het MFA sportpark de Hanen Weide en 't Dorpshuis in Veen. Nabij het dorpshuis heeft gedeputeerde Brigite van Haaften samen met de dorpsraad Veen en Dick Honcoop een hemelboom geplant.

‘Idop Veen’ maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant.

Gerealiseerde projecten
Onderstaande projecten werden met de IDOP-gelden gerealiseerd:
Strandje/zwemgelegenheid * Aanlegsteiger * Ontwikkeling Veense Plassen * Woningbouwproject Den Eng * Bedrijfsontwikkeling Veensesteeg Noord * Ontsluitingsweg Veensesteeg * Fietspad Veensesteeg * Willem de Zwijgerstraat * Woningbouw Dr. Tjalmastraat * De Vlaeshoff (project eenzaamheid) * Nieuwstraat ((Ruimte voor Ruimte) * MFA sportpark Achilles Veen * Dorpshuis.

(Foto Gemeente Aalburg - Omslag Informatieboekje Veen)

Lees meer over:

gemeente projecten IDOP rondvaart
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.