vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Duizend ridders & jonkvrouwen op kasteelbezoek

28 maart 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN - In de week van 31 maart tot en met 4 april is het middeleeuwse Slot Loevestein het thuis van ruim 1.000 kinderen en begeleiders van de basisscholen uit de Bommelerwaard. Het bezoek wordt georganiseerd door de regianale Culturele Commissie aldaar.

Het bezoek aan Slot Loevestein is een van de drie activiteiten die vierjaarlijks door deze Commissie wordt georganiseerd. In de week van 31 maart - 4 april gaan  kinderen van de groepen 0 t/m groep 4 terug in de tijd en kunnen zich even een echte kasteelbewoner voelen. Vanuit de scholen is begeleiding voorzien: ouders verkleden zich tot historisch personage en brengen al vertellend het kasteel tot leven. Zo kunnen de kinderen onder andere kennis maken met een kok, kasteeldame, boerin, monnik, ambachtsman, minstreel en zwerver.

Sfeer
Verhalen zijn een mooie manier om vanuit het verleden naar het heden te kijken, of omgekeerd. Ze illustreren hoe Loevestein met geschiedenis wil omgaan. Kinderen moeten de sfeer van die tijd kunnen proeven, er als het ware in rondlopen en genieten. Zo leren ze dat geschiedenis niet saai is, maar voortleeft in ons allemaal. Het is immers het verhaal van onze voorouders.

(Foto Marcel Köppen)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.