woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Digitale infozuil Altena Brainport doet vooral wat moet: opvallen

26 maart 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Iedereen die vanaf de Aalburgse Markt de Anjelierstraat inrijdt, of andersom, kan het niet ontgaan. Bij wat voorheen de 'klok van Meeus' was, treft men nu een ultramoderne digitale infozuil aan die hoort bij het markante gebouw ernaast: Altena Brainport.

Altena Brainport is de naam van het verzamelgebouw dat diverse bedrijven huisvest onder het motto 'samenwerken en kennis delen.' Die verlichte slogan valt stevig op. Maar meer nog de grote advertenties van ondernemers die vanuit het witte pand werken. Vooral 's avonds in het donker zijn ze een baken in de straat. De uitstraling is gigantisch.
De vertrouwde klok is in die zin gebleven dat de tijd nu boven in het scherm valt af te lezen, evenals de temperatuur.

Regionieuws
Bijzonder is ook het nieuwslint onderin het rechtopstaande scherm. Dat vertoont in een zogeheten lichtkrant doorlopend het nieuws uit de regio. Dat wordt verzorgd door AltenaSteden.net, de optelsom van de drie digitale marktpleinen Aalburg.net, Werkendam.net en Woudrichem.net. De hoofdredactie, die ook in Aalburg zit, is hiertoe een samenwerking aangegaan met Stichting Brainport.

Nu is het wachten op het moment dat de volksmond niet meer spreekt over 'de klok van Meeus', maar over 'de zuil van Brainport.'

Brainport
In Altena Brainport versterken bedrijven elkaar, waarbij het gaat om samenwerken en kennis delen. In dit pand heeft zich inmiddels een zestal ondernemers gevestigd die dat waar mogelijk ook samen doen. Inventief en creatief. Ieder onderscheidt zich daarbij op eigen wijze.
Het verzamelgebouw aan de Anjelierstraat is van Stichting Brainport die staat voor samenwerken, kennisdelen en verbinden met ondernemers, overheid, sporters en vrijwilligers.

(Foto's Aalburg.net)

Lees meer over:

altena brainport lichtkrant
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.