zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Drie oud-winnaars starten in zesde Altena Biesbosch Ronde

26 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op Tweede Paasdag, 21 april aanstaande, doen drie oud-winnaars mee aan de zesde Altena Biesbosch Ronde. Kobus Hereijgers (2013), Ronan van Zandbeek (2010) en Robin Chaigneau (2012) hebben hun deelname toegezegd. 

Hereijgers won vorig jaar solo de vijfde editie van de Altena Biesbosch Ronde. Mede dankzij die overwinning mocht Hereijgers later dat jaar een contract tekenen bij Cyclingteam De Rijke.

Zwaar
De ronde die traditioneel gereden wordt op Tweede Paasdag, staat bekend om zijn zware omstandigheden, wind, kou en regen. Door de uitgestrekte polders is er weinig beschutting voor de renners en blijven voor de finale de sterkste over.

Regiorecreante
Het is niet meer dat de renners alleen uit Altena komen. Inmiddels trekken de Alblasserwaarders de brug over en komen de Brabanders naar Holland voor een sportieve revanche. De sfeer in deze wedstrijden zijn zeer goed. Naderhand wordt vrolijk een biertje gedronken en de wedstrijd met een bepaalde mate van overdrijven geanalyseerd.

Zie ook De Agenda op Werkendam.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.