vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kampvuuravond voor mannen stoer succes

25 maart 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De kampvuuravond (KVA) afgelopen zaterdagavond aan de Hogelandsesteeg in Woerkum, bracht een man of dertig op de been. Voor een eerste keer een groot succes, aldus de organisatoren. Opzet was een avond met mannen onder elkaar in een ongedwongen sfeer spreken over de dingen die je bezighouden. In vijf kerken uit de regio was deze avond onder de aandacht gebracht.

Vanaf de dijk wezen fakkels de weg. Het pad binnendijks bleek een doodlopende weg die toegang bood tot een boerenerf. Egbert, voorzien van een zwarte muts met een '4' , verwelkomde de groep. Even verderop fakkelden drie grote tonnen. Een stevige tent als beschutting tegen al teveel regen bleek die avond niet nodig. Het was droog. Hoewel eerder die middag hagelbuien het gebied nog hadden geteisterd. De kou werd verdreven door dikke jassen, mutsen en uiteraard de brandende kampvuren.
Na de uitleg van de spelregels ('Rommel opruimen en urineren even verderop') volgde een centrale opening met gebed. De aansluitende vraag 'Waarom ben jij hier vanavond?' gaf omlijsting aan het samenzijn van de dertig kerels. Sommigen kenden elkaar. Velen niet. Of de gestelde vraag door iedereen werd beantwoord, bleef onduidelijk. Gesprekken waren er in ieder geval volop. Een hapje, een drankje en twee gitaren verdiepten de sfeer die past bij een kampvuuravond. 

Musketier
Een jaar of vijf geleden werd een christelijke mannenbeweging opgericht, de Vierde Musketier. Deze beweging wil mannen aansporen om díe positie in te nemen zoals God het in de Bijbel heeft bedoeld. 'Dat wil zeggen toegewijd aan God, als hogepriester, man en vader van het gezin, als actief gemeentelid en een vechter tegen onrecht.' Om dit te bereiken organiseert de 4e musketier een aantal activiteiten waaraan mannen kunnen deelnemen zoals een karakterweekend in de Ardennen of Schotland. In de strijd tegen het onrecht worden bijvoorbeeld ook marathons georganiseerd waarbij sponsorgeld moet worden meegenomen.

Geregeld
Deze gedachten leidden tot de Woerkumse kampvuuravond. In de uitnodiging stond dan ook: 'Eén van de meest eenvoudige activiteiten die toch heel veel effect kunnen hebben, is een kampvuuravond. Het enige wat je nodig hebt is een locatie waar je kunt stoken, hout, een paar tonnen, een hapje en een drankje en iemand die alles organiseert.' En dat was allemaal stoer geregeld.
En wel zodanig dat een volgende avond van vuur, stoken en bezinnen er waarschijnlijk wel in zit.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.