vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CU ongerust over verhuizing speelgoedbank

24 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie Werkendam is verontrust over de berichten dat Speelgoedbank Altena gehuisvest in de oude garage van Van Andel in de Oude Es van Sleeuwijk moet verhuizen. De speelgoedbank heeft van de gemeente te horen gekregen dat ze voor week 20 van dit jaar uit het pand moeten zijn, omdat de garage op termijn gesloopt op gaat worden.

Speelgoedbank Altena draait volledig op vrijwilligers en heeft weinig middelen om extra huurkosten te betalen. Geld dat binnenkomt via fondsenwerving besteden ze aan de doelgroep: Kinderen uit gezinnen die via indicatie recht hebben op een voedselpakket, kleding via de kledingbank en nu ook speelgoed! Speelgoed is onmisbaar voor een goede ontwikkeling van kinderen.

Kosten
De ChristenUnie is benieuwd waarom de gemeente afwijzend heeft gereageerd op de aanvraag om langer gebruik te mogen maken van de oude garage. Deze ruimte is immers niet direct nodig voor de bouw van de Brede School. Daarnaast is de ChristenUnie van mening dat wanneer de speelgoedbank met hogere huisvestingskosten wordt geconfronteerd de gemeente deze kosten op zich moet nemen. Wat de fractie betreft past dit goed bij het huidige beleid waarin de Altena gemeenten gezamenlijk de huisvestingskosten van de voedsel en kledingbank betalen.

De ChristenUnie fractie heeft gezien de naderende deadline gevraagd om een snelle reactie van het college.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.