zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Van der Ven doet!

20 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKEDNAM - Wethouder Van der Ven gaat vrijdag 21 maart bij het dagactiviteitencentrum Sovak aan de slag als vrijwilliger. Samen met combinatiefunctionarissen van Bart is er een activiteit voor de cliënten van Sovak. Afhankelijk van het niveau van de aanwezige cliënten begeleidt wethouder Van der Ven een activiteit waarbij mensen geactiveerd worden. Op zaterdag 22 maart gaat Van der Ven aan de slag bij Kinderboerderij Floreffehoeve. Hier helpt hij met het renoveren van de ganzenwei.

Wethouder Van der Ven: “Het is fijn om na deze drukke bestuurlijke periode de handen weer even uit de mouwen te kunnen steken en samen met Bart ook de cliënten van Sovak te stimuleren en activeren. En dan op zaterdag samen met andere ambtenaren aan de slag op de ganzenwei. Ook daar kunnen we ons heel nuttig maken.”

Handen uit de mouwen
Het Oranje Fonds organiseert op 21 en 22 maart 2014, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Vorig jaar waren 310.000 Nederlanders actief bij bijna 8.400 klussen.

Het dagactiviteitencentrum van Sovak in Sleeuwijk biedt mensen met een verstandelijke handicap mogelijkheden om te werken of een andere zinvolle dagbesteding te hebben. Werkzaamheden variëren van belevingsactiviteiten tot arbeidsmatige activiteiten, waaronder werken in een atelier, keuken, administratie, winkel of tuinderij.

Bart, de coach in bewegen en beleven, stimuleert het beoefenen van sport en het beleven van cultuur. Daarnaast wordt gewerkt aan meer samenwerking tussen scholen, sportverenigingen en cultuuraanbieders.

Lees meer over:

wethouder NL Doet Bart van der ven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.