dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Inschrijving Kunstroute 2014 geopend

19 maart 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Ook dit jaar vindt weer de Kunstroute Woudrichem plaats. Deze dertiende editie gaat plaatsvinden op 13 en 14 september.

Woudrichem heeft als vestingstadje de unieke mogelijkheid om binnen loopafstand al de aanwezige kunst te gaan bewonderen. Dankzij de welwillendheid van veel bewoners is het mogelijk veel kunstenaars op particuliere adressen te laten exposeren. Daarnaast bestaat deze mogelijkheid bij een aantal galeries en bedrijven.

Omdat tijdens dit weekend ook de “Open Monumentendagen” vallen en ook de horeca waarschijnlijk weer actief zal zijn met hun evenement “Pruuve Maor”, zal er aan belangstelling geen gebrek zijn, zoals dat de afgelopen edities is gebleken. De stichting laat weten: 'Momenteel zijn we nog in gesprek met een aantal organisaties die ook actief zijn met het organiseren van culturele evenementen. We hopen met deze organisaties nog meer activiteiten in betreffende weekend in de vesting aan te kunnen bieden, zodat nog meer publiek een weekendje Woerkum doet op 13 en 14 september.'

Opzet
De opzet van de Kunstroute zal in grote lijnen hetzelfde zijn als voorgaande jaren. Het bestuur biedt het publiek een grote variatie aan beeldende kunst aan in zoveel mogelijk disciplines. Daarnaast wil men ook een aantal jonge kunstenaars een podium bieden. De opening zal op zaterdag 13 september om 11.30 uur plaatsvinden in de toren van de Martinuskerk. 'Zo kunt u als kunstenaar aanwezig zijn bij de opening en ook op tijd om 12.00 uur op uw locatie uw bezoekers te ontvangen. In de toren zal gedurende beide dagen een videopresentatie getoond worden van de door u aangeleverde afbeeldingen van uw werk. Ook zullen deze werken te zien zijn op onze site.'

Inschrijven
Kunstenaars kunnen zich vanaf het verschijnen van dit bericht tot 30 april inschrijven via het inschrijfformulier dat u toegezonden krijgt wanneer u mailt naar: info@kunstroutewoudrichem.nl.
'We willen u wel dringend verzoeken vooraf op onze site www.kunstroutewoudrichem.nl onder het kopje “Organisatie” de voorwaarden e.d. goed door te lezen.
'

Na ontvangst van de inschrijvingen zal een keuze gemaakt worden uit al het aangeboden werk. Criteria hierbij zijn o.a. de kwaliteit van het aangeboden werk, diversiteit van het aangeboden werk, vertegenwoordiging van meerdere kunstdisciplines, ontwikkeling in vergelijking met eerder door de kunstenaar aangeboden werk enzovoorts. 'Indien het werk wordt geaccepteerd, krijgt u een locatie toegewezen. De toegelaten deelnemers krijgen hierover eind mei 2014 bericht. Inschrijven als kandidaat is dus nog geen garantie tot deelname.'

Voor eventuele vragen kunt u mailen naar info@kunstroutewoudrichem.nl of telefonisch contact opnemen met Frans Dansen, 0183 - 307502.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.