vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

7 Dorpenomloop wordt Marianne Vos Classic

17 maart 2014 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Marianne Vos verbindt haar naam aan de Omloop van Aalburg. Voor een volgestroomde commissiezaal in het gemeentehuis van vertelde Marianne Vos de Rabobank 7-Dorpenomloop van Aalburg vanaf vandaag verder gaat onder de naam Marianne Vos Classic. Daartoe zal een nieuwe Stichting Wielerevenementen Aalburg worden opgericht die zich óók gaat richten op de breedtesport.

In een gezamenlijke ontmoeting met de pers en de organisatie van de dorpenomloop vertelde Vos dat zij haar naam graag aan deze prominente wielerronde geeft: 'De 7 dorpenomloop gaat dit jaar een andere naam krijgen,' zo begon het wielerfenomeen. 'Daar ben ik wel trots op. Het wordt de Marianne Vos Classic. Dat blijft niet alleen een topsportevenement, dat staat, maar het wordt een verbinding tussen top- en breedtesport. In de samenleving gaat sport steeds meer te leven. Ook het wielrennen in de gemeente Aalburg. Niet alleen het kijken, maar ook het doen. Topsport door middel van de wedstijden en toertochten waaraan de bevolking kan deelnemen.'

Wielerevenementen
Voorzitter/secretaris Bestuurslid Kees Noorloos legt aanvullend uit dat de nieuwe Stichting Wielerevenementen Aalburg als eerste de wielerclinic met schoolkinderen zal organiseren. Die blijft als vanouds op het programma. Deze tocht is op woensdag 28 mei aanstaande. De wedstrijd met de wereldtop dames staat op zaterdag 31 mei in de agenda. Deze eerste editie van de Marianne Vos Classic UCI 1.2 wordt gecombineerd met een toertocht van 70 kilometer voor vrouwen en een toertocht voor gezinnen met een lengte van 15 kilometer. Onder de nieuwe stichting hangt een aantal werkgroepen die de diverse activiteiten gaan organiseren. De voorzitters van die werkgroepen vormen het stichtingsbestuur.

Hans Verbeek laat nog weten dat de route van de wedstrijden niet zal veranderen. Ook het programma van de wielerzaterdag blijft grotendeels ongewijzigd. Dit jaar ontbreekt alleen de klassieker voor de Nieuwelingen. Verbeek geeft aan dat de organisatie daar bewust voor heeft gekozen. Men wil de eerste Marianne Vos Classic goed uit de startblokken laten komen. Daar wil men alle tijd voor nemen. Volgend jaar zal dat dan wel het geval zijn, is de verwachting. Dan gaat het om nieuwelingen of junioren meisjes. “Er zijn maar twee wedstrijden in Nederland voor deze meisjes. Wij hebben ook de verantwoording, naast Marianne, om de top van het vrouwenwielrennen in Aalburg te houden.'

Ondernemende Vrouw
Nieuw tijdens de Marianne Vos Classic is ook bekendmaking van de verkiezing van de meest Ondernemende Vrouw van Altena 2014. Dit evenement maakt blijvend onderdeel daarvan uit. Initiator Fietje Bax, ook vertegenwoordigt in de nieuwe stichting, zette de plannen uiteen. Via de website www.vrouwenaltena.nl kunnen mensen hun voorkeur uitspreken.
Evenals vorig jaar, maakt een jury van journalisten/ondernemers  daarna de verschillende nominaties bekend. Dan kan er gestemd worden. De winnaars worden tijdens de Marianne Vos Classic bekend gemaakt. Bax gaf ook een aan uniek - eenmalig - magazine te zullen lanceren dat gaat over Altena en de vrouwen die zich binnen de regio manifesteren.

(Foto boven: Marianne tijdens de bekendmaking van de naamsverandering: 7 Dorpenomloop wordt Marianne Vos Classic. Foto onder: het bestuur van de nieuwe Stichting Wielerevenementen - Foto's Aalburg.net)

Joop Lankhaar maakte van de happening onderstaande impressie...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.