donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

3 ton van provincie voor restauratie toren Uitwijk

17 maart 2014 (door WoudrichemNet)

UITWIJK -  Vandaag heeft gedeputeerde Brigite van Haaften bekend gemaakt dat er voor de restauratie van de toren van Uitwijk bijna 3 ton restauratiesubsidie beschikbaar komt. Met de bijdrage van de gemeente Woudrichem erbij kunnen de restauratiewerkzaamheden dit jaar nog starten.

De toren van Uitwijk is een rijksmonument en is hard toe aan restauratie. De Stichting Ontwikkeling Woudrichem (SOW) is sinds 2011 eigenaar van de toren. Deze stichting heeft een restauratieplan laten opstellen en heeft op 6 januari een subsidie-aanvraag bij de provincie ingediend.

Op initiatief van de CDA statenfractie van Noord-Brabant is vorig jaar 5 miljoen euro beschikbaar gekomen voor restauratie van monumenten in Brabant. Deze impuls is bedoeld om monumenten te behouden voor toekomstige generaties. Bovendien wordt hierdoor de zwaar getroffen bouwsector gestimuleerd. Vanaf 6 januari dit jaar konden aanvragen worden ingediend. De SOW was er als de kippen bij met een uitgewerkt restauratieplan.

Tevreden
Het stichtingsbestuur is zeer tevreden met dit resultaat. Nu kan, na het kerkgebouw dat een aantal jaren geleden door de kerkelijke gemeente is gerestaureerd, ook de toren in volle glorie worden hersteld. Cees Ambachtsheer, voorzitter van de Stichting Ontwikkeling Woudrichem: "Met deze bijdrage van de provincie is een wezenlijke basis gelegd voor de restauratie. Een geweldig resultaat, na een grote inspanning. De provincie laat zich van de beste kant zien vandaag."

Roland van Vugt, CDA statenlid: "Fantastisch dat met bijna drie ton van de provincie de toren van Uitwijk in volle glorie kan worden herstel. Een opsteker voor de inwoners van Uitwijk en Waardhuizen. De kerk in Uitwijk vormt een markant en herkenbaar baken voor dit dorp."

Renze Bergsma, wethouder van de gemeente Woudrichem: "De korte lijnen tussen de stichting, de gemeente en ons regionaal statenlid hebben dit mooie resultaat mogelijk gemaakt. Zowel gemeente als provincie hebben laten zien snel te kunnen schakelen. Goed om dat te ervaren."

Lees meer over:

provincie subsidie kerk Uitwijk toren
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.