maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Vissershang wordt Brabantse Natuurpoort

14 maart 2014 (door WerkendamNet)

HANK- Vissershang krijgt een wandelboulevard met zitbanken en uitzicht op de Biesbosch bij Hank. Daarmee wordt Vissershang de tweede natuurpoort, na fort Altena, in de gemeente Werkendam. Op 18 maart zal wethouder Wim de Jong deze Natuurpoort officeel openen.

Het gebied rondom het parkeerterrein en de horeca bij Vissershang werd volledig gerenoveerd. Daarmee kreeg Vissershang niet alleen een hele andere uitstraling, het werd ook gastvrijer, gebruiksvriendelijker en overzichtelijker voor de bezoekers. 

Na de herbestrating van het parkeerterrein en de omliggende wegen werd over het terrein bij Vissershang een ‘wandelboulevard’ aangelegd, Deze boulevard verbindt het parkeerterrein met de natuur en de horeca. Een trap naar café-restaurant Weterings maakt deze verbinding compleet. Er kwam verlichting en de bestrating rondom het terras van café-restaurant Vissershang werd verbeterd. Ook zijn bankjes geplaatst zodat bezoekers nog meer gelegenheid hebben om te genieten van het prachtige uitzicht op de haven. Buiten staat een informatiepaneel waar alle benodigde informatie voor bezoekers gebundeld is. Binnen in het café-restaurant staat al een digitale VVV informatiezuil. Aan het begin van het parkeerterrein staat nu de bekende grote stalen sleutel, het landmark voor de natuurpoorten. Deze staat ook bij fort Altena langs de A27.

Samenwerking
Voor deze opknapbeurt hebben meerdere partijen de handen ineengeslagen. Zoals het Vrijetijdshuis Brabant, de familie Weterings van café-restaurant Vissershang, Staatsbosbeheer, het Parkschap NP de Biesbosch en de gemeente. Het werk is keurig op tijd klaar voor het toeristisch seizoen 2014.

Zie ook De Agenda op Werkendam.net

(Foto Vissershang)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.