vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Binnenkort duidelijkheid voor Noad'32 en Wilhelmina'26

13 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Dinsdag 25 februari besloot de gemeenteraad van Aalburg € 862.500,00 te reserveren voor het uitbreiden van de locaties van Noad’32 en Wilhelmina’26. Binnen zes maanden volgt een concreet voorstel vanuit het college. Daarmee geeft zij gevolg aan een motie van de BAB uit november 2013 waarin werd opgeroepen tot het uitbreiden van Noad en Wilhelmina op de huidige locaties. Aldus de website van BAB.

Beide verenigingen kampen met een tekort aan capaciteit op hun velden dat op korte termijn moet worden opgelost om drastische maatregelen zoals een ledenstop te voorkomen. Er zijn twee oplossingsrichtingen: uitbreiden op de huidige locaties of een nieuw binnendijksterrein. Het college geeft de voorkeur aan een binnendijksterrein.

Capaciteitstekort
Pim Bouman noteert: 'B.A.B. vindt een nieuw binnendijksterrein niet uitvoerbaar op de korte termijn. De huidige locaties van Noad en Wilhelmina hebben een beperkte waarde. Daardoor wordt het moeilijk een kostendrager te vinden voor een nieuw binnendijksterrein, waarvan de kosten al snel € 3.000.000,00 bedragen. Te lang stilstaan bij deze utopie heeft tot gevolg dat het capaciteitstekort voortduurt. Uitbreiden op de huidige locaties is goedkoper en sneller en daardoor beter uitvoerbaar en heeft daardoor de voorkeur van de B.A.B. Absolute duidelijkheid voor de verenigingen volgt binnen zes maanden. Voorlopig is het geld voor de buitendijkse oplossing alvast gereserveerd.'
 

Lees meer over:

pim bouman BAB wilhelmina noad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.