zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dorpsraad Veen krijgt 'onvoorwaardelijke steun' Aalburg

12 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG -  In de informatieve raadsvergadering van 19 november jl. heeft mevrouw  A. van de  Hof  uit Veen gebruik gemaakt van het inspreekrecht “sparren met de raad”. Zij heeft daarbij in het bijzonder stilgestaan bij het functioneren van de dorpsraad Veen.

In grote lijnen komt het er op neer dat mevrouw Van de Hof zich niet kan vinden in een aantal bepalingen in het afgesloten convenant tussen de gemeente en de dorpsraad Veen in het bijzonder. Met name de taken en verantwoordelijkheden roepen bij haar een aantal vragen op.
In haar betoog  komen o.a. beschuldigingen richting de dorpsraad Veen en de gemeente  op tafel in termen van ‘ belangenverstrengeling’ en “voorkeursbehandeling” . Met deze kwalificaties heeft zij de dorpsraad Veen ernstig in diskrediet gebracht.

Betrouwbaar
Het college van burgemeester en wethouders, in afstemming met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad, laat  weten dat zij volledig afstand nemen van deze door mevrouw Van de Hof geuite kwalificaties. De dorpsraad Veen heeft de onvoorwaardelijke steun en  vertrouwen van het gemeentebestuur van  Aalburg.  De gemeente  Aalburg beschouwt  de dorpsraad Veen dan ook als een betrouwbare gesprekspartner.

In het tweede kwartaal van 2014 zal er met de nieuwe gemeenteraad en de dorpsraden overleg plaatsvinden of en zo ja op welke punten het convenant aanpassing behoeft om de samenwerking tussen de dorpsraden en de gemeente zo nodig verder te optimaliseren.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.