donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg koploper bij overheidsparticipatie

12 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - 'Mogelijk maken, laten gebeuren en krachten bundelen.' Dit zijn de principes waarop de toolkit Overheidsparticipatie is gebouwd. Het eerste exemplaar van deze toolkit werd onlangs aangeboden aan Aalburgs burgemeester Fons Naterop, die ook deelneemt aan het  Biesboschstreeknetwerk. Dat valt te lezen in de jongste nieuwsbrief van het netwerk.

Bij overheidsparticipatie ligt het initiatief bij de bewoners. De overheid participeert, doet mee en is partner in initiatieven van inwoners. De toolkit is bedoeld om kennis te delen, van elkaar te leren, een netwerk te creëren en elkaar verder te helpen met dit onderwerp. In de toolkit staan een aantal voorbeeldprojecten uit de Regio West-Brabant; successen, valkuilen en stappen die ondernomen kunnen worden voor meer overheidsparticipatie. Daarmee loopt West-Brabant voorop. Aalburg, met Drimmelen, in het bijzonder.

Naterop liet met Lilian Lambrechts, coördinator dorpsgericht werken in Drimmelen, met voorbeelden uit hun gemeenten zien dat deze principes meer betrokkenheid, meer vertrouwen en een snellere uitvoering van projecten leidt. 'Een manier van werken die we ook nastreven in het Biesboschstreeknetwerk', aldus Fons Naterop.

Samenwerken
Overheidspartipatie is één van de vijf projecten in het kader van het leefbaarheidsprogramma dat met steun van de provincie Noord-Brabant door de regio West-Brabant wordt uitgevoerd.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.