donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

HGVJ Genderen wint Pubquiz CDA Aalburg

8 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De pubquiz die het CDA Aalburg dit jaar voor het eerst heeft georganiseerd is een groot succes geworden. Acht teams van allerlei verenigingen uit de gemeente Aalburg hadden zich ingeschreven om met elkaar te strijden voor de hoofdprijs van 250 euro voor de clubkas.

Na twee voorronden hadden de teams van voetbalclubs GDC, Wilhelmina ’26 en de HGJV Genderen zich weten te plaatsen voor de finale ronde.  Hierin moesten de teams flink aan de bak met vragen over geschiedenis, sport en algemene kennis. Deze werden afgewisseld met TV tunes en muziekfragmenten.   
Uiteindelijk wisten de jongeren van de gereformeerde kerk uit Genderen met miniem verschil al hun oudere opponenten te verslaan. Thierry Sterrenburg, Jesse Antonides en John Minnaard mochten onder luid applaus van alle aanwezigen de cheque in ontvangst nemen van CDA lijsttrekker Arno Bouman.

Tevreden
Deze keek tevreden terug op de avond. “Dit is een goede manier gebleken om op een ontspannen manier allerlei verenigingen te betrekken bij de gemeentepolitiek.  Thema avonden zijn vaak slecht bezocht en nu hadden we een goed gevuld huis in de kantine van Wilhelmina ’26.  Verenigingen zijn belangrijke levensaders van onze samenleving en die verdienen een extra steuntje in de rug. We hebben o.a. lekker kunnen sparren over het nieuwe binnendijks voetbalcomplex voor Noad’32 en Wilhelmina ’26.  Ik ben blij dat de prijs juist naar een jongerenvereniging is gegaan. Zij zetten zich belangeloos in voor een project in Indonesië  en daarbij kunnen ze dit geld vast goed gebruiken.  Daarnaast is het goed dat juist jongeren een keer in het zonnetje worden gezet. “ Ook Henri Raams van voetbalvereniging Noad ’32 was positief. “Ik heb een leuke én zinvolle avond gehad. De volgende keer mag het best bij ons in de kantine”. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.