vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Werkzaamheden dijkverbetering Steurgat-Bergsche Maas van start

6 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dit voorjaar starten de uitvoeringswerkzaamheden voor dijkverbetering Steurgat-Bergsche Maas. Voorbereidende werkzaamheden, zoals het rooien van bomen, starten deze week al. Om omwonenden en belanghebbenden bij te praten, organiseert Waterschap Rivierenland in samenwerking met aannemerscombinatie Eendracht-Hens een informatiebijeenkomst bij De Waterman (Vierlinghstraat 1) in Werkendam.

Voorbereidende werkzaamheden zoals het verwijderen van afrastering zijn inmiddels gestart. Donderdag 6 maart start de aannemerscombinatie met het rooien van bomen in het gebied. In totaal worden circa honderd bomen gekapt. Het rooien van deze bomen heeft te maken met het zichtbaar maken van een stukje historie: ze staan op de afdamming van oude Biesboschkreken. Met het weghalen van de beplanting worden deze kreekrelicten beter zichtbaar. De bomen staan zowel binnen- als buitendijks en variëren in dikte. In verband met het broedseizoen start de aannemerscombinatie nu al met het rooien van de bomen.

Dijkverbetering Steurgat-Bersche Maas
Waterschap Rivierenland werkt aan dijkverbetering Steurgat – Bergsche Maas. Dit project wordt uitgevoerd in de provincie Noord-Brabant tussen Werkendam en Hank. Langs de rivier het Steurgat is de dijk op verschillende plaatsen niet hoog of niet stabiel genoeg. Daarom verstevigen en verhogen

we de dijk op die plaatsen. Dat doen we door het aanbrengen van grond of damwanden. Recreatie krijgt ook een plek: op de nieuwe dijk wordt een verhard onderhoudspad aangelegd waarop gefietst kan worden. Daarnaast wordt de buitendijkse natuur versterkt en beter beleefbaar gemaakt. De werkzaamheden vinden naar verwachting plaats van 2014 tot en met 2015.

Ruimte voor de Rivier 
Dijkverbetering Steurgat - Bergsche Maas is één van de meer dan 30 maatregelen uit het programma Ruimte voor de Rivier. In dit programma werken regionale overheden en het rijk samen om het rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. De rivier krijgt meer ruimte. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit: het rivierengebied moet er in economisch, ecologisch en landschappelijk opzicht beter van worden. Meer weten? Zie www.ruimtevoorderivier.nl

Waterschap Rivierenland
Het stuk Nederland tussen de grote rivieren, vanaf de Duitse grens tot aan Dordrecht, dát is het rivierengebied waarin Waterschap Rivierenland werkt aan veilige dijken, goed waterbeheer en het zuiveren van rioolwater.

Lees meer over:

Rivierenland dijk waterschap
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.