dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Werkendam weer het meest door dievengilde bezocht

5 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA - Volgens de Misdaadkaart, afkomstig van en bijgehouden door de politie, is het afgelopen kwartaal in Werkendam 42 keer ingebroken, of werd een poging daartoe gedaan. In de gemeente Woudrichem was dat 27 keer. Aalburg noteert 11 inbraken op de Misdaadkaart. Totaal in Altena dus 80 keer in de maanden december 2013 tot en met februari 2014. Feitelijke cijfers die blijken uit een klein (eigen) onderzoek door de redactie van AltenaSteden.net.

De regio Altena blijft onder het eerder vastgestelde gemiddelde, afkomstig van RTL Nieuws. Toen was hetr ruim 100 ten opzichte van 80 nu. Ook blijft Werkendam daaronder, wel scoort de gemeente weer het hoogst in de regio. Woudrichem blijft' met 'slechts' 32 keer opmerkelijk gelijk. Aalburg blijft met 11 inbraken onder het eerdere gemiddelde getal van 14.

Inbraakcijfer Altena
RTL Nieuws publiceerde onlangs een onderzoek naar het cijfer van inbraken in Nederland, gebaseerd op 6 achterliggende maanden. In de Altena-regio spande de gemeente Werkendam toen de kroon met een gemiddelde van 68 inbraken of pogingen daartoe gedurende de achterliggende zes maanden. Dussen 9, Hank 8 keer, Nieuwendijk 5, Werkendam 30 en Sleeuwijk 16 keer.
 
Woudrichem kwam er in dat onderzoek iets beter vanaf. Almkerk scoort 18 keer, Rijswijk 5 keer, Woudrichem 4, Giessen 4, Andel en Waardhuizen gaan met een schone lei de inbraakboeken in: 0. Samen 32 keer.
 
De gemeente Aalburg werd het minst bezocht door het dievengilde. 'Slechts' 14 maal. Wijk en Aalburg tikt 7 keer aan. Meeuwen 3 keer, Veen 2, Broek en Eethen 1 keer en Drongelen kreeg geen bezoek. (RTL Nieuws)
 
 
Waarom zet de politie alle woninginbraken op een kaart?
Omdat woninginbraak regelmatig voorkomt en het een grote impact heeft op de slachtoffers. Inbraak staat in heel Nederland hoog op de agenda. Samen met veiligheidspartners zoals gemeenten en het Openbaar Ministerie probeert de politie de inbraakcijfers omlaag te brengen. Door voor iedereen zichtbaar te maken in welke postcodegebieden er wordt ingebroken, hoopt de politie dat mensen de nodige maatregelen treffen om de kans op een woninginbraak te verkleinen. 

Lees meer over:

Politie Inbraak Inbreken poging
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.