vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Leendert Paans en Simon Schmidt zwemmen Nederlandse limiet

4 maart 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - AMERSFOORT: Maar liefst dertien Biesboschzwemmers verschenen tijdens een limietwedstrijd in het 50 meter bad in Amersfoort aan de start. Met twee limieten voor de Nederlandse en zes voor de Brabantse Kampioenschappen was het een geslaagde middag. Daarnaast werden 17 persoonlijke records aangescherpt. De meest in het oog springende prestaties waren die van Leendert Paans, Simon Schmidt en Annette Wijnja.

De middag begon met 50 meter vrije slag en op deze afstand wist zowel Leendert als Simon onder de limiettijd en hun persoonlijke record te blijven. Simon was zelfs binnen 30 seconden aan de overkant. Voor Simon was dit de eerste wedstrijd sinds dat hij zich af had moeten melden voor de Nederlandse Kampioenschappen begin februari en hij heeft zich dus nu al geplaatst voor de editie in juni van dit jaar. Later wist Leendert op de 100 meter ‘vrij’ opnieuw een persoonlijk record te zwemmen.

Sneller
Op de vrije slag sprint wist ook Jade Groeneveld binnen de 30 seconden te blijven. Haar eindtijd was minder dan 0,2 seconden boven de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen, dus mogelijk zien we haar ook terug in juni op de ‘Nederlandse’. Op de 100 rugslag verbeterde ze zich ook, al had ze sneller kunnen zijn als haar finish beter was geweest.

Annette is de eerste zwemster van de Biesboschzwemmers die deze eeuw de 200 meter schoolslag in een 50 meter bad binnen de 3 minuten heeft gezwommen. Annette zwom in een vlakke race naar een tijd die zelfs sneller is dan het huidige Nederlandse Masters Record (NMR), maar aangezien dit geen masterswedstrijd was moet ze nog een keer deze prestatie leveren om het record op haar naam te krijgen. Op de 100 meter wist ze haar persoonlijke record aan te scherpen en zal ze voor het NMR nog iets harder moeten. Begin mei tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen krijgt ze hiervoor dan de kans.

Femke Golverdingen, Erik en Larissa Huisman, Xander Korsman, Tom Kruis, Nick Lisman, Ilse van de Pol, Julia en Laura Verhoeven wisten ook goede tijden te zwemmen. Op de vrije slag sprint wisten Femke, Larissa, Xander, Nick, Ilse en Julia zich te verbeteren terwijl Laura deze afstand voor het eerst in een 50 meter bad zwom. Bij de meeste ging het om ruime verbeteringen. Femke verbeterde zich daarnaast ook nog op de 100 schoolslag net als Erik. Xander is het meest bekend van de schoolslag, maar deze middag ging die slag niet lekker. De vrije slag daarentegen leverde hem nog een tijdsverbetering op en deze keer was het de 100 meter. De race die Tom op de 400 vrije slag liet zien, was een lust voor het oog. Tom wist een goede techniek te houden gedurende de 400 meter en over zijn indeling waren de trainers dik tevreden. Hij heeft dit seizoen een grote groei doorgemaakt en hij lijkt nog lang niet aan het einde van zijn mogelijkheden te zijn.

Zwemcompetitie
Over een kleine week komen de Werkendammers in actie in Gorinchem tijdens de vierde en laatste wedstrijd van de zwemcompetitie. Na drie wedstrijden staan ze op een zesde plaats en het doel is om deze klassering te handhaven. Als debutant in deze klasse is dit een schitterend resultaat zeker als je bedenkt dat de top vijf promoveert. (BBZ)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.