zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Gemeente Aalburg gaat aan de App

3 maart 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg timmert aan de digitale snelweg met de lancering van twee nieuwe (gratis) apps: De Aalburg App en de De Afvalwijzer App

Met de Aalburg App blijven inwoners snel en mobiel op de hoogte van actueel nieuws, evenementen en werkzaamheden in de gemeente Aalburg. Via de Aalburg app kunnen inwoners ook direct in contact komen met de gemeente. Via de meldfunctie in de app kunnen inwoners de gemeente waarschuwen als ze ergens een probleem in de omgeving zien. Denk daarbij aan een omgevallen boom, vandalisme, afval op straat, losliggende stoeptegels. Dit gebeurt via een foto, locatiebepaling en contactgegevens.

Een andere belangrijke functie binnen de app is het waarschuwen van inwoners via een pushbericht. Zo kunnen we de gebruikers van de app snel een bericht sturen als zich in Aalburg een situatie voordoet die voor hen belangrijk is. Inwoners worden alleen op deze manier geïnformeerd als ze bij het downloaden van de app de pushnotificaties accepteren.

Afvalwijzer app
Inwoners die willen weten wanneer er welk afval wordt ingezameld, hoeven voortaan alleen nog maar op hun smartphone of tablet te kijken, nadat ze de gratis Afvalwijzer app voor de gemeente Aalburg hebben gedownload. Met deze app kan men op elk gewenst tijdstip bekijken wat de ophaaldagen van het afval op hun adres zijn. Het is zelfs mogelijk om hier vanuit de app een reminder voor te ontvangen. Op deze manier worden inwoners eraan herinnerd wanneer het afval naar buiten kan. Daarbij geeft de app informatie over het scheiden van afval en actuele informatie over gewijzigde ophaaldagen, bijvoorbeeld rond de feestdagen.

Tips
Nadat de Afvalwijzer is gedownload kunnen inwoners door het invoeren van hun postcode en huisnummer de informatie raadplegen. Downloaden kan ook eenvoudig door de QR-code te scannen. De informatie is ook te raadplegen via www.mijnafvalwijzer.nl.

Downloaden
Met de iPhone of iPad kan via de Apple Appstore de iPhone-versie gedownload worden via de zoekfuncties Aalburg App en/of Afvalwijzer.
Met een smartphone kan via Google Play de Android versie gedownload worden via de zoekfuncties Aalburg App en/of Afvalwijzer.

De apps zijn continue in ontwikkeling. Voor tips of opmerkingen kunt u respektievelijk mailen naar communicatie@aalburg.nl of afval@aalburg.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.