zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De Ganzenhof: de architect kan komen (UPDATE)

27 februari 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - CNS De Ganzenhof in Giessen krijgt een nieuwe school. Op de achtergrond zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw al in volle gang, maar dat is iets waar de kinderen nog niet veel van te merken.

Om die reden heeft de school gewerkt aan het thema ‘bouwen.'. Vooral de kinderen uit groep 2/3 weten er nu heel veel van. Dat komt goed uit, want volgende week maandag komt de architect op school om te vertellen over zijn beroep. De school laat weten: 'Groep 2/3 heeft zelf al kennis gemaakt met het beroep, want tijdens het thema ‘bouwen’ hadden wij een echte architectenhoek! Hier mochten de kinderen hun eigen huizen ontwerpen, plattegronden maken en deze zelfs nabouwen van blokken. Voor even waren wij ook architect.'

Brede school
De huidige school dateert uit 1968. In 2010 vond een verbouwing plaats. In Giessen komt een zogenaamde brede school ter vervanging van de basisscholen De Kandelaar en De Ganzenhof. Alles onder het motto: Samen leren is samen leven. De brede school wordt gerealiseerd door Woonlinie in samenwerking met de gemeente Woudrichem. De brede school Giessen-Rijswijk is gepland op de huidige velden van VV Rijswijkse Boys.

UPDATE
'Vanmorgen omstreeks 10.30 uur was de architect bij ons in de klas. Hij vertelde ons precies hoe de school gebouwd gaat worden. Ook liet hij ons tekeningen zien van de nieuwe school. Het zag er allemaal heel mooi uit. En wij hebben onze wensen voor de nieuwe school doorgegeven aan de architect. We hebben onze tekening van onze droomschool overhandigd.

Wie het verslag wil lezen van het bezoek dat de architect aan de school bracht, klikt HIER...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.