zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kerk en Samenleving duimt voor nominatie goed doel

26 februari 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Kerk en Samenleving uit Hank duimt hardop om dit jaar als 'goed doel' te worden aangemerkt door de fietstocht Als een Lopend Vuurtje. Op 5 maart wordt bekend gemaakt wie de gelukkige partij gaat zijn.

Het secretariaat, bij monde van Elverien, heeft weinig geloof dit ook echt gaat gebueren. Met het hart op de tong laat zij weten: 'We duimen natuurlijk dat we na acht jaar eens een keer aan de beurt zijn. Moeilijk te geloven, ook omdat de vergadering op 5 maart is. Dat is Aswoensdag. Aswoensdag is voor ons naar de kerk, een askruisje halen en het begin van de vasten. Daar is bij de planning niet goed over nagedacht. Dus hoewel ik het niet mag zeggen, ik heb er een hard hoofd in. Ik hoop dat ik het mis heb.'

Kerk en Samenleving zet zich onder meer in voor een project in Sierra Leonne en voor Gambikids.

Fietstocht
De fietsdag Als een Lopend Vuurtje wordt verreden op zaterdag 7 juni aanstaande. Ieder jaar wordt voor deze tocht door de regio gezamenlijk een goed doel gekozen, waaraan het geld, dat op de fietsdag is opgehaald, geschonken wordt. Het aantal kerken dat te bezoeken valt, hangt af van de lengte van de route. Een route van 25 kilometer komt langs ongeveer vier opengestelde kerken; de route van 100 kilometer langs meer dan twintig.

Meer info: www.kerkensamenleving.com

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.