dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Schitterende derde plaats voor Nick Uithoven

24 februari 2014 (door AalburgNet)

BABYLONIENBROEK / HEERENVEEN: Afgelopen zaterdag stond in Heerenveen de vijftiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup op het programma. Dit was voor de rijders weer een enorme omschakeling want de laatste wedstrijden waren verreden op het natuurijs in Oostenrijk en Zweden. Nick Uithoven uit Babylonienbroek werd in Heerenveen verdienstelijk derde.

Team Snelle Jelle stond aan het vertrek met Robert van Dalen, Nick Uithoven, Ruud, Robert Bovenhuis en Jochem Uithoven. Nadat de eerste rondjes wat aftastend waren werd al snel de knuppel in het hoenderhok gegooid. Vooral Mats Stoltenborg was erg actief en al vroeg in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van zeven rijders met Verkaaik, Kruijer, van de Pol, van Loon, Stoltenborg, Ralf Zwitser en namens Team Snelle Jelle was Nick Uithoven erbij. De samenwerking in de groep was uitstekend en in het peloton was er twijfel. Al snel hadden de zeven koplopers een halve baan te pakken.

Tandvlees
Jochem Uithoven (Andel) en Robert van Dalen nestelden zich bij Nick in de buurt en Nick kon enigzins herstellen van zijn zware inspanning. Rustig zou het echter niet worden in het peloton en de ene na de andere aanval kwam er vanuit het peloton. Ruud weet met zijn laatste krachten nog enkele vluchters in te rekenen maar moet net na half koers de wedstrijd verlaten. Nick is inmiddels weer opgeschoven in het peloton en word goed bijgestaan door zijn ploeggenoten van Team Snelle Jelle. Ook Robert Bovenhuis weet enkele keren door snel reageren een uitlooppoging te voorkomen. Toch valt het peloton in de finale nog uit elkaar en bevind Nick zich in het tweede deel van het peloton terwijl er enkele koplopers in het 1e gedeelte te vinden zijn. Dan zet Jochem zich op kop en sleurt ronden lang op kop van de achtervolgende groep. Op het tandvlees weet hij in zijn eentje het gat te dichten en is alles weer bij elkaar. Robert van Dalen blijft in de buurt van Nick en Jochem en moet het peloton laten gaan. Het peloton krijgt de bel op zes en in de sprint om de achtste plaats weet Robert van Dalen nog een nette 22e plaats te behalen.

Achterstand
Met het afsprinten van het peloton hebben Stoltenborg en van Loon een klein gaatje gepakt op de overige vijf koplopers. Bij Kruijer en van de Pol gaat het licht inmiddels uit en moeten de overige rijders laten gaan. Met het ingaan van de laatste ronde weet Nick met een prachtige actie Verkaaik en Zwitser op een kleine achterstand te zetten. Van Loon weet in de sprint Stoltenborg uiteindelijk net voor te blijven en daarachter komt Nick op een schitterende manier als derde over de streep. De eerste podiumplaats ooit voor Nick bij de Top Divisie en de eerste podiumplaats voor Team Snelle Jelle dit seizoen. Dit werd dan ook met enorm gejuich ontvangen en de rijders en begeleiders vielen elkaar dan ook van vreugde in elkaars armen. Wat een geweldige prestatie van Nick en het gehele team. Ze hebben gestreden als leeuwen en uiteindelijk werd dat beloond met deze schitterende prestatie.
(Foto en tekst: Snelle Jelle)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.