vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Brug Graaf Den Dekkerweg keert terug

24 februari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Dinsdagavond 11 maart wordt tussen 22.00 uur en 5.00 uur de loop/fietsbrug aan de Dijkgraaf den Dekkerweg teruggehangen. Tegelijkertijd worden er twee hoogtebegrenzers geplaatst om in de toekomst soortgelijke incidenten met de brug te voorkomen.

Maandag 13 januari werd de brug geraakt door een kraanwagen waardoor het gehele middendeel van de brug naar beneden viel en op de weg terecht kwam.

Hoogtebegrenzer
De brug is gerepareerd en wordt nu terug geplaatst. Wettelijk gezien is er geen reden om voor de brug hoogtebegrenzers aan te brengen. De brug heeft een ‘reguliere’ hoogte van 4,5 meter. Maar omdat door menselijk falen de brug nu toch al voor de derde keer beschadigd is, plaatst de gemeente bij de kruising met de Zandsteeg en in de buurt van de rotonde hoogtebegrenzers. Hiermee worden chauffeurs tijdig gewaarschuwd dat zij de brug naderen.

Tijdens de werkzaamheden is de Dijkgraaf den Dekker weg tussen de rotonde (Borgharenweg) en de Zandsteeg voor al het verkeer afgesloten.Het verkeer van en naar Werkendam wordt omgeleid door middel van aanwijzingsborden en verkeersregelaars. 

(Archieffoto gemeente Werkendam)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.