donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Altenahove feestelijk geopend

20 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De officiele opening van het vernieuwde Altenahove is een feit. Vandaag, donderdag 20 februari was het feest. Bewoners en familieleden kregen een heerlijke high-tea. Aansluitend werd er voor familieleden en diverse genodigden de film 'Pak mijn hand, dementie heb je samen' getoond.

Op de afdelingen wordt zorg verleend volgens het principe ‘omgevingszorg’. Mensen met dementie ervaren er zo min mogelijk prikkels. De kleine, rustige huiskamers zijn heel gemoedelijk. Bewoners en medewerkers runnen als het ware een ‘huishouden’, net als vroeger. Bewoners en medewerkers van verpleeghuis Altenahove in Almkerk konden de afgelopen maanden al wennen aan het nieuwe wonen en werken.

Film
De film viel in goede aarde. Hoofdpersoon uit de film, mevrouw Jellema, kreeg na afloop de film op DVD uitgereikt door wethouder Renze Bergsma. Locatiemanager Nicole Koopmans: ‘We willen zoveel mogelijk openheid geven over wat we doen. Dementie is een beladen onderwerp. Je ziet vaak dat het voor familieleden ontzettend moeilijk is. En dat is heel begrijpelijk. Met deze film hopen we mensen enigszins voor te kunnen bereiden. We laten zien wat dementie bij ons in de dagelijkse praktijk betekent.’

'Pak mijn hand' is gemaakt door videoproducent Dré Delhij van Virel Film & Concept. Hij filmde drie dagen lang op de afdeling en interviewde mevrouw Jellema over haar ervaringen met de ziekte van haar zus. Hoe is het om iemand met dementie in je omgeving te hebben?

(Foto Altenahove)

Lees meer over:

zorg ouderen opening altenahove wonen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.