vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Automobilist rijdt 190 op A27

19 februari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM/HANK - Hij wist van de prins geen kwaad, de 63-jarige automobilist die zaterdagavond met hoge snelheid over de A27 scheurde. Hard rijden deed hij wel vaker, maar om daar nou een bekeuring voor te geven...

Ter hoogte van Raamsdonksveer is een snelheid van 120 kilometer per uur toegestaan. Daar werd een politieauto met hoge snelheid ingehaald door de automobilst. De surveillance-eenheid zette de achtervolgingin, waarbij de snelheid opliep tot 190 kilometer per uur.

Risico's
Het lukte de hermandad echter niet de man te pakken te krijgen. De weersomstandigheden waren dermate slecht, donker en regen, en de politie besloot de racer te laten glippen. Hard rijden en kostte wat kost toch inhalen, zou immers onverantwoorde risico's met zich hebben meegebracht.

Het lot was de politie echter gunstig gezind. De 63-jarige automobilist nam de afslag naar een verderop gelegen benzinestation. De politiewagen volgde en men hield de man aan. De snelheidsduivel bleek uit Spijk te komen en legde doodleuk uit dat hij op dat gedeelte wel vaker met het gas op de plank reed.

Procesverbaal
De politie was niet onder de indruk en gaf de man een prent. Of ook zijn rijbewijs werd ingenomen, iets dat normaliter gebeurt bij een snelheidsoverschrijding vanaf 50 kilometer per uur, is niet bekend.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.