donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Woudrichem presenteert verkiezingsprogramma

19 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen maandagavond presenteerde ChristenUnie-lijsttrekker Izak Koedoot het verkiezingsprogramma van zijn Woerkumse partij. Dit gebeurde na afloop van het werkbezoek aan de Giessense Brandweer. Dat het verkiezingsprogramma 'Tot de kern' officieel werd overhandigd aan Gert-Jan Segers Tweede Kamerlid was voor de lokale ChristenUnie een bewuste keuze: 'Ook op landelijk niveau mogen we de lokale stem laten doorklinken, vandaar de overhandiging aan Gert-Jan Segers’, aldus Koedoot.

Het programma van ChristenUnie Woudrichem spitst zich toe op vier punten:

Open en eerlijke politiek. Het vertrouwen in de politiek in het algemeen lijkt steeds verder af te nemen en de ChristenUnie trekt dit zich aan. Niet elkaar de maat nemen, maar samenwerken aan een samenleving waar niet de overheid of markt centraal staat, maar de mensen daarin. De ChristenUnie wil investeren in de kracht van de samenleving. De ontwikkeling moet zijn: minder overheid, meer samenleving.

Ruimhartige zorg dicht bij huis. Veel zorgtaken worden overgeheveld van het Rijk naar de gemeente. Zorg moet dichter bij mensen en met meer maatwerk. Een goed basisniveau dat voor iedereen beschikbaar is moet hierin het uitgangspunt zijn. Mensen die het echt niet zelf of samen met anderen kunnen, daarvoor biedt de overheid een vangnet. Inwoners moeten een beroep kunnen doen op de overheid als hun veiligheid of bestaanszekerheid in het geding is. Ruimhartige zorg voor mensen die het echt nodig hebben.

Mooie, bereikbare dorpen. Het leefbaar en bereikbaar houden van onze kernen en het behouden van het huidige voorzieningen niveau. Ook veiligheid is hiervan een belangrijk onderdeel, daarom zet de ChristenUnie in op preventie, het openhouden van het politiebureau in Nieuwendijk,  een op zijn taak berekende ambulancedienst en het beschikbaar houden van een goed toegerust en opgeleid team van brandweer vrijwilligers.

Geef geloof een stem. Dat is de’ Kernboodschap’ die Koedoot aan alle kiezers bij de presentatie van het verkiezingsprogramma zou willen meegeven.

Bonte verzameling
Koedoot: ‘Als ChristenUnie zijn we een bonte verzameling van christenen die vanuit verschillende achtergronden vanuit hun geloof verantwoordelijkheid willen nemen en dragen voor de gemeenschap waarin zij leven. Wij willen ons politieke handelen gronden op de inhoud van de Bijbel. We vinden het een groot voorrecht dat we de vrijheid hebben om als christelijk politieke partij te mogen spreken en verantwoording te nemen voor het bestuur van onze lokale gemeenschap.'  (Foto ChristenUnie Woudrichem: Gert-Jan Segers (rechts) neemt het programma in ontvangst.)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.