vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CU Tweede Kamerlid bezoekt Sleeuwijk

18 februari 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Maandagmiddag bezocht Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie) de Sleeuwijksedijk om bijgepraat te worden over de problematiek van een dreigende dijkteruglegging. Segers kreeg een rondleiding over de dijk door leden van de vereniging Veilige Mooie Dijk.

Lijsttrekker Hennie Schermers vertelde dat een eerder plan van het Werkendamse college om met de dijkteruglegging ook een derde haven te realiseren resoluut is afgewezen door de gemeenteraad. Wel blijft staan dat de dijkteruglegging als oplossing voor maatregelen die genomen moeten worden in het kader van ruimte voor de rivier nog niet van de baan is.
 
De ChristenUnie wil graag voorkomen dat dit eeuwenoude dijklint afgegraven wordt. Samen met bewoners werd aan de hand van kaarten gekeken naar andere oplossingsvarianten dan de dijkteruglegging. Gert-Jan Segers gaf aan te willen kiezen voor andere maatregelen dan zoiets ingrijpends als een dijkteruglegging: 'De ChristenUnie zal zich voluit inzetten om de dijkverlegging te voorkomen en gaat voor het uitvoeren van alternatieve maatregelen.'

Lees meer over:

Christenunie Tweede Kamer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.