vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CDA steekt Optimaas hart onder de riem

17 februari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Wim Vink uit Meeuwen is het zat. Hij wil graag een breedbandverbinding in zijn huis aan het Hagoort in Meeuwen. Hij is dan ook een warm voorstander van het Optimaas-initiatief, maar het gaat het allemaal niet snel genoeg.  De afgelopen maanden is door Optimaas hard gewerkt om voorstanders te vinden zodat de spade in de grond kan. En dat is nog niet gelukt. Afgelopen zaterdag is Vink daarom zelf gestart met het graven en het leggen van een glasvezelkabel.

Arno Bouman, lijsttrekker voor het CDA was zaterdag ook aanwezig bij de actie van Vink. Op de vraag of iedereen dan maar het heft in eigen handen moet nemen, is hij duidelijk. "Nee, dat lijkt me niet de bedoeling. Ik sta hier dan ook alleen om de heer Vink en Optimaas een hart onder de riem te steken. Niet om hem aan te moedigen om eigenhandig 9 kilometer te gaan graven. Jammer, dat andere politieke partijen hier niet even hun gezicht laten zien. Optimaas staat immers voor breedband voor heel Aalburg."
 
Aansluiten
Het CDA heeft in haar verkiezingsprogramma staan dat de bereikbaarheid van de regio óók op het internet gewaarborgd moet worden. Bouman: "Gelukkig zie je in heel Nederland nu geluiden opkomen dat om het platteland leefbaar te houden een goede internetverbinding noodzakelijk is. Ook de belangenorgansatie voor agrariërs, de ZLTO, maakt zich hier hard voor. De heer Vink is in ieder geval geslaagd in zijn opzet. Afgelopen zaterdag was er volop media aanwezig om zijn actie vast te leggen. Hiermee komt er in ieder geval weer aandacht voor Optimaas. En dat zullen veel Aalburgers en hopelijk ook onze buurgemeenten Woudrichem en Werkendam opmerken. Het CDA hoopt dan ook dat zoveel mogelijk mensen en buurgemeenten zich aansluiten bij het burgerinitiatief van Optimaas."

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.