woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Boos op KPN. Meeuwenaar gaat zelf glasvezel aanleggen

14 februari 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Hij is boos, Willem Vink uit Meeuwen. Boos op KPN. Zelfs zo erg dat hij dan nu zelf maar glasvezel gaat aanleggen en de kabel van KPN gaat verwijderen. Dat wordt dan wel een kilometer of negen graven, maar Vink heeft dat er graag voor over. Hij heeft het gehad met 'zijn vrienden met het groene logo.' Een internetverbinding heeft hij niet of nauwelijks. Daarom gaat morgenmiddag de spade (lees: de kraan) de grond in. 'Nu gaan we los.' De koperkabel gaat dan de grond uit ('Die verkopen we, levert het nog wat op.' ) en de glasvezelkabel gaat erin.

Dat vertelde hij rond het middaguur tegen Omroep Brabant Radio. Vink zegt dat de KPN lijn zo belabberd slecht is en dat de telefoonreus er te weinig aan doet om de kwaliteit te verbeteren. De Meeuwenaar wil niet langer wachten tot Aalburg de beschikking krijgt over glasvezel. Morgenmiddag om 14:30 uur gaat het karwei beginnen. Vink woont in het buitengebied aan de Meeuwensedijk.

Uitrol
Op dit moment is Optimaas, een initiatief van Aalburgers, bezig met een uitrol van glasvezel binnen deze gemeente. De actie om leden te werven duurt tot eind maart. Dan moet 55% van de Aalburgers 'om' zijn. Niet helder is wat het behaalde percentage inmiddels is.

Klik hier voor het radiofragment van Omroep Brabant...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.