dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie presenteert verkiezingsprogramma

14 februari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag presenteerde lijsttrekker Hennie Schermers het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie Werkendam. Het programma heeft de titel 'Tot de kern' meegekregen en wordt toegespitst in de "kernpunten": Open en eerlijke politiek, ruimhartige zorg dicht bij huis en mooie, bereikbare dorpen!

De ChristenUnie kiest met reden voor de genoemde drie kernpunten, een korte toelichting: we zien dat het vertrouwen in de politiek steeds verder afneemt de partij trekt dit zich zeer aan. De komende periode wil men er, samen met alle andere partijen, alles aan doen om dit vertrouwen te herstellen. Dit door burgers onder andere meer te betrekken bij besluitvorming via bijvoorbeeld burgerinitiatieven en dorpsraden en door een wekelijks inloopspreekuur te realiseren.

Ook staat de leefbaarheid van de kernen centraal. De partij denkt dan onder andere aan het behouden van gemeentelijke voorzieningen zoals de bibliotheken, milieustraat Hank en de zwembaden in Sleeuwijk en Werkendam maar ook de bouw van het WoZoCo in Sleeuwijk en het openhouden van onze kleine scholen in Dussen en Hank. Ook de veiligheid van de Werkendamse dorpen is erg belangrijk. Daarom zet de ChristenUnie in op inbraakpreventie, het openhouden van het politiebureau in Nieuwendijk en meer blauw op straat. Natuurlijk blijft de ChristenUnie zich inzetten voor een goed OV en verbreding van de A27.

Zorg
Het laatste punt is ruimhartige zorg. Veel zorgtaken worden overgeheveld van het Rijk naar de gemeente. Zorg moet dichter bij mensen en met meer maatwerk. Een goed basisniveau dat voor iedereen beschikbaar is, is hierin belangrijk. Ruimhartige zorg voor mensen die het echt nodig hebben! Concreet denken we dan aan het ondersteunen van initiatieven zoals de kleding- en voedselbank, maar ook het bouwen van zogenaamde kangoeroewoningen door particulieren. Ook is men van mening dat bij regionale samenwerking identiteitsgebonden zorginstellingen moeten blijven meedoen.

Schermers geeft in de toelichting aan: "De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Bij het zoeken naar antwoorden op uitdagingen van deze tijd laten wij ons inspireren door de Bijbel. Dat is onze kern en opdracht. Verantwoordelijkheid nemen en samenwerken voor een rechtvaardige samenleving, daarom: Tot de Kern!"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.