maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Bieb Altena heeft nu ook hertaalde boeken

13 februari 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA - Hertaalde boeken? Ja, die bestaan. Dit zijn boeken die opnieuw geschreven zijn (soms door schrijver zelf) in eenvoudige taal. Zinsopbouw, woordgebruik en opmaak zijn aangepast, zodat ze toegankelijker zijn voor mensen die lezen moeilijk vinden. Voorheen was men aanwezen op kinderboeken, tegenwoordig kan men kiezen uit heel veel populaire titels. Onlangs is de collectie “makkelijk lezen”-boeken van Bibliotheek Altena uitgebreid met titels als Vrienden voor het leven (film is bekend onder “Les Intouchables”), Haar naam was Sarah, De favoriete plekken van Floortje Dessing, Het diner en vele andere. Ook voor de jeugd is er genoeg te vinden.

Aanvulling = schenking
Bibliotheek Altena heeft een deel van deze boekencollectie te danken aan groep 7/8 van basisschool De Peppel in Dussen. De leerlingen kochten het leesmateriaal van de winst die zij hadden gemaakt met de verkoop van hun zelfgeschreven boek. Begin december 2013 brachten ze dit pakket met twee medewerkers van Stichting Lezen & Schrijven naar de vestiging in Dussen. Niet alleen de bibliotheek profiteert van deze gift, ook de leden kunnen er hun voordeel mee doen en dan vooral de mensen die lezen moeilijk vinden. Het Land van Heusden en Altena telt ongeveer 15% zogenaamde laaggeletterden. Ook voor hen heeft de bibliotheek veel te bieden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.