maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Politie vraagt medewerking burgers in onderzoek naar Veense rellen

12 februari 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Op alle adressen in Veen valt deze week een brief van het onderzoeksteam naar de recente ongeregeldheden op de deurmat. Dat gebeurt in het kader van een buurtonderzoek.

In de brief wordt gevraagd om informatie rond ordeverstoringen in de nacht van 30 op 31 december jl. op de Grotestraat. De ongeregeldheden ontstonden tussen omstanders en de politie, nadat er in het centrum van Veen een auto in brand werd gestoken. De politiemensen waren ter plaatse gekomen om een veilige werkomgeving te creëren voor de brandweer. Agenten werden belaagd, waarna de arrestaties van 100 personen volgden. Uit diverse reacties blijkt dat niet iedereen in Veen het eens is met het gedrag van de raddraaiers en de manier waarop de hulpverleners in hun werk werden gehinderd.

Rechercheteam
De arrestanten zijn inmiddels allemaal weer in vrijheid gesteld. Ze worden nog steeds verdacht van openlijke geweldpleging, brandstichting en niet voldoen aan een bevel om te vertrekken. Vanwege het grote aantal arrestanten en zorgvuldigheid is door de politie een Team Grootschalig Onderzoek ingesteld. Dit rechercheteam verricht onder leiding van een Officier van Justitie onderzoek naar de ongeregeldheden.

Informatie
Het onderzoeksteam roept getuigen en personen die informatie hebben over de gebeurtenissen op om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844. Het is ook mogelijk om anoniem informatie te verstrekken via de het (tijdelijke) telefoonnummer van het Team Criminele Inlichtingen, 06 -19432357. Dit nummer is speciaal voor dit onderzoek opengesteld en waarborgt de anonimiteit van getuigen of personen die informatie hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.