donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Lokaal Alarmsysteem moet Aalburg veiliger maken

12 februari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Hans Verbeek uit Wijk en Aalburg (Digitaalburg) heeft het initiatief genomen om in navolging van de gemeente Vugt ook in Aalburg de app 'Lokaal Alarm Systeem' (LAS) te introduceren. Graag wil hij Aalburgers wijzen op deze applicatie voor mobiele telefoons waarmee buurtbewoners samen hun omgeving veiliger kunnen maken.

Het initiatief komt op een uitgelezen moment, net nadat RTL4 dit weekend bekend maakte dat er in zes maanden gemiddeld honderd keer wordt ingebroken in Altena. Ook was er gisteren in Wijk en Aalburg een aanhouding rond een poging tot inbraak waarbij een waarschuwingsschot klonk. Dat deze app, die appeleert aan het veiligheidsgevoel van mensen, vele malen geinstalleerd gaat worden, lijkt dus waarschijnlijk.

Eerst 112 bellen
Erik Hamelink uit Vugt is de maker van de applicatie. Hij ontwikkelde deze nadat er verschillende keren in zijn buurt was ingebroken. Zijn app maakt het mogelijk dat mensen elkaar snel hulp bieden bij onraad, inbraak of andere ongewenste situaties. Verbeek benadrukt dat de app absoluut geen vervanger is voor het alarmnummer 112. Bij onveilige situaties moet men dan ook altijd eerst 112 bellen en dan de app in werking zetten.

Alarm
Middels de kunnen buurtbewoners elkaar heel snel op de hoogte stellen als er iets aan de hand is. Men kan elkaar over vier verschillende onderwerpen informeren: inbraak, brand, ongeval of een onveilige situatie. De gebruiker van de app ziet dan waar het incident is en wie er gewaarschuwd heeft.
Als er zich een situatie voordoet, drukt men op alarm, geeft de groep aan en de lokatie waar het ongemak of gevaar zich voordoet. Iedereen die deel uitmaakt van de groep ontvangt dan automatisch een pushbericht wat er aan de hand is en kan vervolgens eenvoudig reageren op meldingen van de groep middels een pushbericht.

AalburgAlarm
Wie zich wil aanmelden voor een veiliger Aalburg, stuurt een mail naar info@digitaalburg.eu. U krijgt dan z.s.m. een retourmail met de gegevens. Zo komt heel Aalburg in de (één) groep: AalburgAlarm.

LAS is een initiatief van Man-App BV. Man-App is een gespecialiseerde dienstverlener op het gebied van veiligheid. Lokaal Alarm Systeem LAS kan worden gedownload via de App-store of via Google-Play.

Meer info? Kijk op www.lokaalalarmsysteem.nl

Bekijk onderstaand de uitzending van SBS waar de ingebruikname van de app in Vught te zien is.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.