donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

B.A.B. stelt verkiezingsprogramma vast

11 februari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Onder de titel ”Zelfstandig en Verstandig” heeft de B.A.B. haar verkiezingsprogramma vastgesteld. Evenals vier jaar geleden richt de B.A.B. zich op het behouden van een zelfstandig Aalburg. De B.A.B. ziet geen enkele noodzaak voor een fusie. De kleinschaligheid van Aalburg ziet de partij als een meerwaarde. 'Hierdoor is het mogelijk snel te schakelen en blijft de gemeente dicht bij haar inwoners.' Aldus het programma.

Samenwerking met andere gemeenten blijft noodzakelijk. Die samenwerking is niet in één perfecte vorm te gieten. Verschillende onderwerpen vereisen verschillende schaalgroottes. Veel onderwerpen kunnen, ook zonder fusie, effectief met Aalburgs directe buren worden opgepakt. Andere onderwerpen vereisen een grotere schaal.

Toekomst
Lijsttrekker Pim Bouman: 'De komende vier jaar wil de B.A.B. Aalburg klaar maken voor de toekomst. Een doelgerichter en efficiënter Aalburg dat zelfstandig de toekomst aan kan. Het aantal regels moet worden verminderd en de dienstverlening moet worden verbeterd. De gemeente is er voor de inwoners en niet andersom. Daarom geen onnodige regels en geen onnodig lange procedures.'

Het programma sluit af met een aantal speerpunten waar de B.A.B. zich hard voor zal maken. Zo moet er op korte termijn een oplossing worden gevonden voor Noad’32 en Wilhelmina’26, moet het openbaar onderwijs op orde worden gebracht en moet de brede school gedachte verder worden uitgerold.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.