dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Mooie resultaten voor De Zilvermeeuw

10 februari 2014 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK -  Afgelopen zaterdag konden de turnsters van de selectie van C.S.V. De Zilvermeeuw voor het eerst dit seizoen deelnemen aan de turncompetitie in Ridderkerk. Sinds vorig jaar zijn alle turnsters uit de selectie, die traint in Sporthal de Jager, een divisie gepromoveerd.

In de ochtend was het de beurt aan het eerste team, bestaande uit Fern Kant, Kiara de Kock, Jenna Kant en Louise van Drunen. De wedstrijd startte prima op sprong waar Jenna zelfs de hoogste score haalde van de zestig deelnemers die naar Ridderkerk waren afgereisd. Ook op brug werden er mooie oefeningen geturnd. Op balk werd het spannend en lieten de turnsters wat steken vallen. Op vloer werd dit echter weer goedgemaakt met mooie overslagen.

Later op de ochtend mochten Eline Kanters, Eva de Fijter, Esra Kostense en Rosalie 't Lam hun oefeningen laten zien. Deborah den Hartog kon helaas niet deelnemen door een blessure aan haar voet. Ook deze turnsters lieten zien dat sprong behoort tot de toestellen waar ze goed in zijn. Op balk wist Eva zich staande te houden. Een mooie koprol en de salto af zorgde voor een prima score. Eline liet zien dat zij hard heeft getraind op haar vloeroefening. Prachtige spagaathandstanden van ruim 180 graden en een gelukte overslag, brachten haar de beste score van het team. De einduitslag van de turncompetitie wordt bekend gemaakt nadat de teams drie wedstrijden hebben geturnd.  Op 15 maart en 31 mei zullen de turnsters nogmaals in actie komen.

Sportgala
Vrijdagavond 7 februari gaven Jenna Kant en Esra Kostense van de turnselectie uit Giessen acte de presence op het Sportgala in Werkendam. Ze werden daar gehuldigd voor hun prestatie als rayonkampioen naast vele andere kampioenen uit de gemeente. In een avondvullend programma kreeg iedere kampioen een ereplaatsje op het podium. Er waren diverse demonstraties, waaronder een spectaculaire show van freerunnen, waarvoor in snel tempo een parcours werd opgezet verzorgd door C.S.V. De Zilvermeeuw.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.