vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Gemiddeld per zes maanden ruim honderd inbraken in Altena

8 februari 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Het afgelopen halfjaar werd in Nederland gemiddeld 250 keer per dag ingebroken. Dat blijkt uit onderzoek door RTL Nieuws naar de inbraakcijfers van de politie.Vooral tijdens de feestdagen sloegen de dieven toe: op Nieuwjaarsdag werden meer dan 600 inbraken geregistreerd. In Altena spant Werkendam de bedenkelijke kroon met 68 inbraken - of pogingen daartoe - op de teller.

In 2013 nam het aantal woninginbraken af met 5 procent ten opzichte van 2012, blijkt uit cijfers van de politie. Toch werd tussen 30 juli 2013 en 30 januari 2014 maar liefst 45.665 keer ingebroken in een woning in Nederland. Omdat de diefstallen per postcode worden geregistreerd, zijn goed vergelijkingen te maken tussen verschillende wijken. Aldus RTL Nieuws.
 
Inbraken Altena
In de Altena-regio spant de gemeente Werkendam de kroon met een gemiddelde van 68 inbraken of pogingen daartoe gedurende de achterliggende zes maanden. Dussen 9, Hank 8 keer, Nieuwendijk 5, Werkendam 30 en Sleeuwijk 16 keer.
 
Woudrichem komt er iets beter vanaf. Almkerk scoort 18 keer, Rijswijk 5 keer, Woudrichem 4, Giessen 4, Andel en Waardhuizen gaan met een schone lei de inbraakboeken in: 0. Samen 32 keer.
 
De gemeente Aalburg wordt het minst bezocht door het dievengilde. 'Slechts' 14 maal. Wijk en Aalburg tikt 7 keer aan. Meeuwen 3 keer, Veen 2, Broek en Eethen 1 keer en Drongelen kreeg geen bezoek. (RTL Nieuws)
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.